Rezultat je realen

Nova Gorica, 28.07.2018

V petek so se nogometaši Gorice po zaostanku z 2:0 uspeli vrniti in izenačiti rezultat. Točko so odnesli domov po zaslugi dveh zadetkov v drugem polčasu. 

Strateg Miran Srebrnič pravi, da so glede na potek srečanja s točko zadovoljni: "Ni enostavno dvigniti ekipe, ko ob polčasu izgubljaš z 2:0. V slačilnici je bilo videti razočaranje na njihovih obrazih, toda v nadaljevanju smo pokazali povsem drugačen obraz kot v prvem polčasu.''

Nadaljeval je: ''Začetnih 30 minut ni bilo tako slabo, nato so si napake sledile in prišla sta dva hitra zadetka. V nadaljevanju smo zares dobro reagirali, uspeli smo se močno dvigniti in na koncu izid poravnali na 2:2. Lahko bi celo zmagali, ampak glede na celotno srečanje, mislim, da je rezultat realen. Smo zelo zadovoljni, da nam je uspelo iztržiti neodločen rezultat."

Filipović je dosegel svoj drugi zadetek v letošnji sezoni, Smajlagić pa je s pravim evrogolom poskrbel za izenačenje. Domači strateg se zaveda, kako pomembno je imeti napadalce, ki dosegajo gole: "Zagotovo moraš imeti v ekipi strelce, ki zadevajo, saj je brez golov težko prihajati do točk. Andrija je zadel na obeh tekmah, imel je še eno priložnost z glavo, na žalost pa mu ni uspelo zadeti tudi iz te situacije. Smajlagić pa evrogol, brez besed. Ima odličen strel in to je prišlo do izraza. Oba sta mlada in verjamem, da bosta nadaljevala v tem ritmu."

 

K.P.