NK Triglav Kranj kot naslednji

Nova Gorica, 05.08.2018

Nogometaši Gorice bodo v ponedeljek, 6. avgusta, odigrali srečanje 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V novogoriški Športni park prihaja ekipa Triglava iz Kranja. 

Kranjčani v pretekli sezoni niso bili uspešnejši od plavo-belih, saj so zbrali 19 točk manj, kar je bilo dovolj le za boj za obstanek v 1. ligi, kjer jim je v dodatnih kvalifikacijah uspelo premagati ptujsko Dravo. Čeprav so bili točkovno Goričani boljši od Gorenjcev, temu ni bilo tako v medsebojnih obračunih, saj so dvakrat zmagali slednji, le enkrat pa Vrtnice.

Nogometaši Triglava so v pripravljalnem obdobju odigrali 7 trening tekem. Njihov prvi nasprotnik je bil bosanski klub FK Sarajevo, ki jih je premagal z rezultatom 1:4. Sledilo je srečanje z zagrebškim Dinamom, na katerem so prav tako prejeli štiri zadetke, a zabiti niso uspeli nobenega. Tretji in četrti obračun so odigrali v enem dnevu, in sicer so najprej z rezultatom 2:0 premagali Dob, nato pa so prav z Gorico izgubili s 3:1. Mrežo orlov sta zatresla Filipović (2x) in Marinič. Njihovo drugo zmago v pripravljalnem obdobju so vknjižili proti NK Fužinar, boljši so bili z rezultatom 1:0. Na predzadnji trening tekmi jim je nasproti stal turški Trabzonspor, ki jih je odpravil z 2:0. Na generalki pred začetkom nove sezone so se pomerili z ekipo Hapoel Ashdod in izgubili z 1:3.

V prvem krogu so imeli veliko težav z novincem v ligi NŠ Mura, na koncu srečanja je bil rezultat 1:1. V drugem krogu so utrpeli poraz proti Aluminiju, ki je bil boljši z rezultatom 1:3. 

V ekipi Triglava je v primerjavi z lansko sezono veliko sprememb. Zagotovo je največja ta, da je odšel Poplatnik, ki je v prejšnji sezoni dosegel kar 16 zadetkov. Odšli so še Džafić, Gvardjančič, Šmit, Zec, Suljević, Krcić, Robnik, Bukara in Vokić. 

Igralci pa niso samo odhajali, prišlo je namreč precej novih obrazov, nekateri mladi nogometaši pa so podaljšali pogodbe oziroma podpisali dolgoročne pogodbe. Novinci v kranjski ekipi so Sekulić, Curanović, Alić, Šalja, Kumer, Markišič, Osikel in Afoakwa. Dolgoročno pogodbo so podpisali štirje mladi perspektivni nogometaši, in sicer Tijanič, Kuhar, Arh-Česen in Udovič.

Na pripravljalnih, pa tudi prvenstvenih tekmah nihče pri bordo-belih ni posebno izstopal, zato bomo kot najbolj nevarnega izpostavili Afoakwo Dicksona, ki je najnovejša okrepitev Gorenjcev. 20-letni Ganec je do sedaj nastopal za beloruski Dinamo iz Bresta in igra na položaju krilnega ali centralnega napadalca. Pravico za nastopanje v prvi slovenski ligi je dobil šele pred kratkim, zato bo tekma z Gorico prva prvenstvena, na kateri bo imel pravico nastopa. Zelo se je izkazal na zadnjih dveh trening tekmah, saj je zabil kar 5 zadetkov. Če ga bo gostujoči strateg v Novi Gorici poslal v igro, bodo plavo-beli morali biti nanj zelo pozorni. 

Pri Vrtnicah bomo tudi tokrat izpostavili ljubljenca domačih navijačev Terror Boysev, Andrijo Filipoviča. Hrvat je na zadnjih dveh prvenstvenih srečanjih zabil 2 pomembna zadetka in postal zelo priljubljen pri "Boysih", ki so s svoje tribune skandirali njegovo ime. K temu je pripomogla tudi njegova borbena in nepopustljiva igra, saj veliko pripomore tudi pri obrambnih akcijah. 

Čeprav je Triglav dokaj neugoden nasprotnik za Gorico, je ta vseeno uspešnejša na medsebojnih obračunih v prvi ligi, saj je vknjižila 11 zmag, 7 neodločenih izzidov in 8 porazov. 

Miran Srebrnič novih težav s poškodbami v svojem kadru nima, odsoten je le Alen Jogan, ki je zaradi težav s kolenom na listi poškodovanih že dlje časa. 

Glavni delivec pravice na obračunu s pričetkom ob 20. uri bo Roman Glažar, pomoč s strani mu bosta nudila Aleš Skok in Aleksander Burjan, četrti sodnik pa bo Dejan Vivod. 

 

K.P.