S Triglavom neodločeno

Nova Gorica, 06.08.2018

ND Gorica je v ponedeljek odigralo srečanje 3. kroga PLTS, ki se je končalo z rezultatom 1:1. Točke so si razdelili s Triglavom iz Kranja.

Na začetku tekme je imel Triglav večjo posest žoge, a nevarnejša je bila Gorica. V 9. minuti je nevarno zapretil Hodžić, ki je z voleja močno sprožil, njegov strel pa je blokiral eden izmed gostujočih nogometašev. 

Obetavno je bilo tudi 2 minuti kasneje, ko je strel Kolenca za las poletel mimo vrat.

Naslednjo priložnost za plavo-bele je imel Lipušček, ki je po podaji iz kota meril nenatančno.

Gostje so prvič zapretili v 22. minuti, ko se je s Tomičkom v igri 1 na 1 pomeril Tijanič, ki je dvoboj izgubil, saj je domači branilec njegov strel blokiral.

V 26. minuti so nogometaši Gorice izvedli hiter protinapad, ki se je končal s strelom Filipoviča mimo gola. 

Domačim navijačem je v 37. minuti zastal dih, saj se je po napaki obrambe Majcen znašel sam pred Sorčanom. Odločil se je za podajo Kuharju, ki ga je spremljal, ta pa je meril nenatančno in domača mreža je ostala nedotaknjena.

V 43. minuti so plavo-beli povedli. Osuji je prejel lepo podajo iz kota, z glavo sprožil strel in žoga se je od vratnice odbila v gol. Pod asistenco se je vpisal Celcer.

Gorenjci so želeli takoj izenačiti, zato so pritisnili proti Sorčanovim vratom. V 44. minuti je z roba kazenskega prostora močno streljal Žurga, a z izjemno obrambo se je izkazal Sorčan. Sledil je kot in domači vratar je znova odlično posredoval, ko je ubranil strel Majcna.

Drugi polčas so veliko bolje začeli Goričani, saj so bili v 50. minuti zelo blizu drugega zadetka, ko je Filipovič ciljal oddaljeni kot vrat, a ni bil dovolj natančen in njegov strel je končal za golom. 

V 52. minuti je domače veselje preprečil Curanovič, ki je ubranil Mariničev močan strel.

Na naslednjo priložnost je bilo potrebno počakati do 72. minute, ko je Džuzdanović domiselno zaposlil Osujija, ki se je znašel sam pred gostujočim vratarjem, ta pa je strel ubranil in ostalo je pri rezultatu 1:0.

Za neizkoriščene priložnosti so bili plavo-beli kaznovani v 75. minuti, ko se je po predložku v kazenski prostor žoga odbila do Majcna, ki je ostal sam pred golom in hladnokrvno zaključil za izenačenje na 1:1.

Do konca srečanja si nobena izmed ekip ni uspela priigrati konkretne priložnosti in ostalo je pri neodločenem rezultatu.

Tekma četrtega kroga je na sporedu v nedeljo, ko nogometaši Gorice gostujejo v Mariboru. Igralce z manjšo minutažo v prvenstvu pa gostujoča prijateljska preizkušnja z Adrio iz Mirna čaka v sredo ob 18. uri.

 

Gorica – Triglav  1:1 (1:0)

Športni park Nova Gorica

Gledalcev: 800

Sodniki: Roman Glažar (glavni sodnik), Aleš Skok (1. pomočnik), Aleksander Burjan (2. pomočnik), Dejan Vivod (4. sodnik).

Strelci: Osuji (43.), Majcen (75.)

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Hodžić, Kolenc, Grudina, Osuji, Kotnik (od 69. Smajlagič), Marinič (od 55. Marinič), Filipović (od 76. Gulič). Trener: M. Srebrnič.

Triglav Kranj: Curanović, Elsner, Žurga (pd 89. Rogelj), Alić, Udovič, Mlakar, Kryeziu, Kumer, Tijanić, Kuhar, Majcen. Trener: D. Dončič

Rumeni kartoni: Tomiček, Marinič; Majcen, Žurga, E. Kryeziu

Rdeči karton: /

 

K.P.