Želimo si pustiti dober vtis

Nova Gorica, 11.08.2018

Gorico v nedeljo čaka težko gostovanje v Ljudskem vrtu, kjer bodo skušali presenetiti Maribor. Svoje misli glede prihajajočega srečanja je podal trenutni kapetan Jaka Kolenc. 

Zaveda se, da bo na Štajerskem zelo težko, a hkrati meni, da imajo dovolj kvalitete za pozitiven rezultat: "Želimo si pustiti dober vtis in zapustiti Ljudski vrt neporaženi, torej vsaj s točko in mislim, da če bomo pravi, kot smo bili na tekmi z Olimpijo, rezultat ne bi smel izostati."

Po njegovem mnenju evropske tekme na Mariborčane nimajo velikega vpliva in tu ne vidi prednosti za plavo-bele: "Maribor ima zelo širok kader, poln kvalitetnih nogometašev, zato se na to ne bi preveč zanašal. Verjamem pa, da je letos čas, da se medsebojni rezultati obrnejo v našo korist, kajti lani nam ni uspelo iztržiti ene same točke."

Ob odsotnosti Alena Jogana, ki je zaradi težav s kolenom na stranskem tiru, je kapetanski trak pripadel Kolencu, kar mu veliko pomeni: "To je posebna čast, sploh ker nisem najstarejši v moštvu, ne gre pa za kakršenkoli pritisk. To je samo pozitivna energija zame. Zagotovo pa je prisotna večja odgovornost na igrišču, kar se tiče obnašanja in seveda prenašanja trenerjevih navodil soigralcem.”

 

K.P.