Pomembno je le, da dosežemo enega več od nasprotnika

Nova Gorica, 19.08.2018

Plavo-beli bodo v nedeljo odigrali srečanje 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Pred obračunom z Domžalami je svoje misli strnil visokorasli Rok Grudina. 

Med tednom so Novogoričani na pokalni tekmi nadigrali tretjeligaša Plamo Podgrad in si tako dvignili samozavest pred prvenstvenim dvobojem z Domžalčani:"Izpolnili smo zadani cilj, zmagali in napredovali v 2. krog. Skozi celotno tekmo je bila razlika v kvaliteti več kot očitna. S strelskim izkupičkom smo zadovoljni, čeprav smo imeli v prvem polčasu nekaj težav bi lahko bil končno rezultat še višji.”

Zaveda se, da v Športni park prihaja kvaliteten in zahteven nasprotnik, a pravi, da se želijo navijačem odkupiti za poraz v prejšnjem krogu: “Prihajajo zahtevne Domžale, ki so predvsem v zadnjem obdobju vedno v boju za najvišja mesta. Treba se bo maksimalno pripraviti in odigrati tekmo na visokem nivoju. Navijačem se moramo oddolžiti za predstavo v Mariboru."

Statistika, in tudi zadnji prvenstveni obračun, je na strani Goričanov, a mladi vezni igralec se nanjo ne zanaša: “Tisti dvoboj je za nami. To je nova tekma, nova sezona, novi igralci. Pričakujemo težko srečanje, a storili bomo vse, da zmaga ostane doma. Proti Domžalam je težko zabiti toliko golov, ampak strelsko formo iz pokala bomo poizkušali prenesti na prvenstvo. Pomembno je le, da dosežemo enega več od nasprotnikov.”

 

K.P.