Gorica ugnala Domžale

Nova Gorica, 20.08.2018

Novogoriški nogometaši se na tretji domači tekmi veselijo še druge zmage. V nedeljo so na domačem igrišču premagali Domžale in čeprav se je srečanje končalo z rezultatom 1:0, so lahko gledalci več kot uživali v ponujeni predstavi.

Prva priložnost na tekmi je pripadla gostom, ko je v 7. minuti žoga zadela vratnico po Ibričičevem strelu.

Domači so hitro odgovorili, saj je v 10. minuti nevarno zapretil Kotnik, čigar strel je bil malenkost nenatančen. 

Nevarno je bilo tudi v 23. minuti, ko je Husmani sprožil močan strel proti vratom Gorice, a na mestu je bil Sorčan, ki je žogo odbil v kot.

Le nekaj trenutkov kasneje se je dogajanje preselilo na Domžalsko stran, ko je Celcer poskusil presenetiti Mulaliča iz prostega strela, a slednji ni imel večjih težav in je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Da ima odličen udarec je v 29. minuti dokazal Filipovič, ki je z roba kazenskega prostora močno sprožil, ampak ne dovolj natančno. 

V 35. minuti je po prerivanju v 16-metrskem prostoru padel Lipušček, glavni sodnik srečanja pa je dosodil enajstmetrovko. Odgovornost je prevzel Amarachi Bede Osuji in zadel za 1:0. 

Plavo-beli so bili zelo blizu novega zadetka v zadnji minuti prvega polčasa, ko je Grudina z glavo podal proti oddaljeni vratnici, kjer se je osamljen znašel Filipovič in sprožil proti golu, a je žoga zadela enega izmed obrambnih igralcev Domžal.

Drugi polčas se je za domače začel zelo obetavno in do prve priložnosti so prišli že v 51. minuti, ko je po hitrem protinapadu do strela prišel Filipovič, ki je meril preveč po sredini vrat, zato je vratar njegov strel ubranil.

Le nekaj minut kasneje so plavo-beli znova zapretili, ko je Kotnik z ugodnega položaja meril mimo gola. 

Nevarno je bilo tudi v 61. minuti, ko je Džuzdanovićev strel za malenkost zgrešil cilj. 

Domžale so začele na sredini polčasa vršiti pritisk in si ustvarile nekaj polpriložnosti, a do konkretnejših situacij niso prišle. 

V 71. minuti so Goričani izpeljali še en hiter protinapad, ko je žogo na nasprotnikovo polovico povedel Hodžić in nato lepo podal Filipoviču v prostor, ta pa je okroglo usnje poslal pred nasprotnikova vrata. Mulalić je posredoval in žogo odbil na rob 5-metrskega prostora, kjer se je sam znašel Hodžić, ki pa je streljal naravnost v gostujočega vratarja.  

V 79. minuti so imeli domači nekoliko sreče. Mujan je izjemno prodrl v kazenski prostor Gorice in streljal, žoga pa je zadela vratnico ter se odbila do Ibričića, ki je zgrešil prazen gol. 

Priložnost za povišanje vodstva je v 83. minuti imel Kotnik, ki je z roba 16-metrskega sprožil za las nenatančno. 

V zaključku srečanja je bilo zelo vroče pred goriškimi vrati. Najprej je izenačenje zapravil Mujan, ki je z razdalje 5 metrov naciljal Sorčana. 

Minuto kasneje je Ibričić izjemno streljal, ampak ne dovolj dobro, da bi premagal domačega čuvaja mreže, ki mu je strel ubranil.

Sorčan se je izkazal tudi v samem zaključku obračuna, ko je veselje preprečil Hodžiću, ki je streljal z razdalje 20 metrov.

Po uvodnih 5. krogih Prve Lige TS plavo-beli tako beležijo 8 točk, novo prvenstveno srečanje pa jih čaka v soboto, ko gostujejo v Velenju.

 

Gorica – Domžale  1:0 (1:0)

Športni park

Gledalcev: 400

Sodniki: Roberto Ponis (glavni sodnik), David Gabrovec (1. pomoč), Robert Šprah (2. pomoč), Darjan Kovačič (4. sodnik).

Strelec: Osuji

ND Gorica: Celcer, Lipušček, Tomiček, Hodžič, Kolenc, Grudina, Osuji (od 88. Bužinel), Kotnik, Džuzdanović (od 68. Humar), Filipovič (od 84. Smajlagić). Trener: M. Srebrnič.

Domžale: Mulalič, Klemenčič, Ibraimi, Mujan, Urh (od 73. Žužek), Ibričić, Nicholson (od 45. Haljeta), Dobrovoljc, Rom (od 61. Hodžić), Gnezda Čerin, Husmani. Trener: S. Rožman

Rumeni kartoni: Nicholson, Kolenc

 

K.P.