Ali bo tokrat šlo brez zapletov?

Nova Gorica, 29.08.2018

Gorica bi morala v soboto odigrati prvenstveno srečanje proti Rudarju iz Velenja, a je nogometašem ponagajalo vreme in obračun so morali prestaviti. To pa sploh ni prvič, ko je med omenjeni ekipi posegla višja sila. 

Prvi pripetljaj se je zgodil avgusta lani, ko so se nenavadne stvari začele dogajati že pred začetkom obračuna. Velenjčani so v Novo Gorico prispeli z zamudo, zato se je srečanje začelo z zamikom. Na ogrevanju se je poškodoval 2. pomočnik sodnika, kar je pomenilo, da bo moral njegovo vlogo opraviti 4. sodnik. Tekma se je začela in že v prvem polčasu je prišlo do 2 neljubih dogodkov, saj sta se poškodovala nogometaša Rudarja. Anže Pišek je moral igralno površino zapustiti zaradi poškodbe gležnja, David Kašnik pa je utrpel poškodobo stegenske mišice. Sredi drugega dela igre se je zgodil dogodek, ki bi skoraj povzročil predčasen konec tekme. Na stadionu so nenadoma ugasnile vse luči, in v Športnem parku je nastala tema. Obračun je bil prekinjen za več deset minut in razmišljali so tudi o predčasnem zaključku tekme. Po daljši prekinitvi je bil domači stadion ponovno osvetljen in nogometaši so nadaljevali boj za 3 točke, ki so ga v samem zaključku z golom Filipovića dobili Goričani. 

Naslednjič sta se tekmeca srečala novembra in tekma tudi takrat ni minila brez zapletov. Glavni sodnik Dejan Balažič je v soboto, 18. novembra, zapiskal za začetek obračuna, konec pa je oznanil dva dni kasneje v ponedeljek. Ko so v soboto nogometaši začeli z igro, je megla že bila prisotna, a vidljivost na igralni površini je bila dovolj dobra za igranje nogometa. Z vsako minuto se je megla gostila in v 26. minuti se je zgostila do te mere, da je Balažič tekmo prekinil. V ponedeljek, ko so tekmo nadaljevali, je bil ob začetnem sodnikovem žvižgu na semaforju rezultat 0:0, ura pa je kazala 26. minuto. V skrajšanem obračunu so se bolje znašli igralci Rudarja, ki so plavo-belim zabili 2 zadetka, kar je bilo dovolj, da so 3 točke ostale v Velenju. 

Sledili sta 2 medsebojni srečanji brez težav z višjimi silami, v soboto pa so ponovno posredovale in dež je preprečil, da bi Velenjčani ter Goričani odigrali tri zaporedne tekme brez zapletov. Na zelenici Stadiona ob jezeru se je, po oceni glavnega sodnika Dragoslava Perića, nabralo preveč vode, zato bo obračun 6. kroga odigran v sredo, 29. avgusta ob 18.00.

Upajmo, da bodo v sredo višje sile bolj naklonjene Rudarju in Gorici, da bo srečanje izpeljano brez nepredvidljivih prekinitev.

 

K.P.