Nove tri točke za skok na drugo mesto

Nova Gorica, 29.08.2018

Nogometaši ND Gorica so v zaostali tekmi 6. kroga PLTS prišli do nove zmage. Na gostovanju v Velenju so z rezultatom 0:2 ugnali Rudar in se uvrstili na 2. mesto prvenstvene lestvice. 

Domači so bili zelo blizu vodstva v 5. minuti srečanja, po tem ko je Tučić začel hiter protinapad in idealno zaposlil Radića, ki se je znašel sam pred Sorčanovimi vrati, a meril je nenatančno in ostalo je pri rezultatu 0:0. 

V nadaljevanju sta bili ekipi na igrišču bolj ali manj enakovredni. Preveč je bilo napak na obeh straneh, da bi lahko nogometaši prihajali v obetavne situacije. 

V 39. minuti se je po podaji iz kota odlično znašel Tučić, ki je žogo s peto preusmeril proti goriškim vratom. Načrte mu je prekrižal Sorčan, saj je strel ubranil. 

Čeprav je bil prvi polčas neatraktiven, se je drugi začel ravno nasprotno. V 48. minuti je po podaji Celcerja iz kota odlično skočil Žiga Lipušček in z glavo sprožil strel proti vratom Rudarja, kjer je na golovi črti stal domači branilec Sandi Čoralić, ki je zelo nespretno posredoval in okroglo usnje odbil v lasten gol. 

Plavo-beli so bili ponovno nevarni v 54. minuti, ko je Filipovič z roba kazenskega prostora močno streljal, a ne dovolj natančno, da bi premagal Pridigarja, ki je ohranil rezultat 0:1.

Zapretili so tudi domači, in sicer prek Tučića, ki je z razdalje 18 metrov poskušal z volejem premagati Sorčana, ampak goriški vratar se ni pustil presenetiti.

Knapi bi lahko bili še nevarnejši, če ne bi centralna branilca Gorice dvakrat izjemno posredovala. Najprej je podajo v 16-metrski prostor z drsečim štartom prestregel Lipušček, nekaj minut kasneje pa se je izkazal Tomiček, ki je blokiral strel Šimunaca. 

V 75. minuti je bilo znova nevarno pred domačimi vrati, saj je Filipovič z razdalje streljal proti golu, njegov strel pa je za malenkost zgrešil cilj. 

Čeprav so Velenjčani v zaključku srečanja poskušali pritisniti proti nasprotnikovim vratom, so bili nevarnejši Goričani. V 89. minuti se je iz oči v oči s Pridigarjem znašel rezervist Jermol, a njegov zaključek je bil preslab in rezultat je ostal 0:1. 

Mladi vezist, produkt goriške nogometne šole je bil natančnejši v sodnikovem podaljšku, ko je prejel podajo v kazenski prostor, si ustavil žogo in jo z natančno odmerjenim strelom poslal v mrežo. To je bil njegov premierni zadetek v dresu ND Gorica!

Tekma se je končala z rezultatom 0:2, kar pomeni, da se Gorica v nedeljski domači obračun z Muro podaja z 2. mesta na prvenstveni lestvici. 

 

Rudar – Gorica  0:2 (0:0)

Gledalcev: 300

Stadion ob jezeru, Velenje

Sodniki: Dragoslav Perić (glavni sodnik), Dejan Švarc (1. pomočnik), Mitja Podobnik (2. pomočnik), Marko Podgoršek (4. sodnik).

Strelci: Čoralić (48., ag.), Jermol (90.)

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Grudina, Kolenc, Osuji, Kotnik (od 86. Jermol), Džuzdanović (od 69. Humar), Filipovič (od 77. Smajlagić). Trener: M. Srebrnič.

Rudar Velenje: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Bolha, Ćoralić, Kašnik (od 75. Pušnik), Muić, Arap (od 71. Vodeb), Tučić, Trifković, Radić (od 59. Šimunac). Trener: M. Pušnik

Rumeni karton: Celcer, Trifković, Pušaver, Filipovič, Humar. 

Rdeči karton: /

 

K.P.