Na premor z veliko točko!

Nova Gorica, 02.09.2018

Nogometaši ND Gorica so v nedeljo, 2. septembra, odigrali tekmo 7. kroga PLTS. V Športnem parku so si po infarktni končnici in rezultatu 2:2 točke razdelili z ekipo Mure. Sledi reprezentančni premor.

Prvo priložnost na srečanju so imeli domači, ko je v 6. minuti Filipovič z roba kazenskega prostora streljal čez gol črno-belih. 

V 9. minuti so gostje povedli. Alen Kozar se je odločil za strel z velike razdalje in zadel Tomička, od katerega se je žoga kljub intervenciji Sorčana nesrečno odbila v gol.

Plavo-beli so imeli pobudo na igrišču in ponovno so zapretili v 18. minuti, ko je po podaji iz kota Filipovič žogo z glavo poslal do Kotnika, ki je meril nenatančno. 

V 21. minuti je po Bobičancevem strelu z velike razdalje žoga zadela enega izmed domačih nogometašev in se neugodno odbila proti Sorčanovim vratom. Mladi vratar je odlično posredoval in preprečil nov zadetek Mure.

Le nekaj trenutkov kasneje je Kotnik prodrl po levi strani in prišel do strela s strani, ki pa je poletel mimo vrat.

Ponovno je bilo nevarno v 23. minuti, ko je Kotnik nastavil žogo na rob kazenskega prostora. Bočni branilec Celcer je sprožil strel, a izkazal se je Šafarić in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. 

Kotnik je bil v vlogi asistenta tudi v 26. minuti, ko je lepo našel Grudino, ki je bil nepokrit v 16-metrskem prostoru. Vezni igralec si je sprejel žogo in streljal proti vratom, a žoga ni zadela cilja.

Gorica je vršila pritisk proti Murinim vratom in prihajala do priložnosti, ampak ni jih znala izkoristiti. V 38. minuti je Grudina priboril žogo na robu kazenskega prostora in jo poslal do Kotnika, ki je streljal čez vrata gostov.

V drugem polčasu je bilo potrebno na prvo priložnost čakati do 58. minute, ko je Grudina z glavo meril preveč po sredini.

V 63. minuti je neovirano do strela z razdalje 16 metrov prišel Bobičanec, ki je meril mimo gola. 

Podobna situacija je bila v 66. minuti, ko je Mura povišala svoje vodstvo. Žan Karničnik, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro, se je znašel sam na robu kazenskega prostora, streljal in povišal prednost črno-belih na 0:2.

V 74. minuti so udarili domači. Curk je poslal odličen predložek pred gol, kjer se je odlično znašel Andrija Filipovič, ki je z glavo zadel za 1:2 in se še tretjič letos vpisal med strelce. 

Za navdušenje na tribunah je v 83. minuti poskrbel Žiga Lipušček, ki je po podaji Celcerja odlično skočil in poslal žogo v gol. Tudi on je dosegel svoj tretji zadetek v letošnji prvoligaški sezoni.

Priložnost za popoln preobrat je v 86. minuti imel Kotnik, ki je z glavo streljal proti golu, a malenkost nenatančno.

Tekma se je končala z rezultatom 2:2, kar pomeni, da se plavo-beli na reprezentančni premor odpravljajo brez domačega poraza in visokim tretjim mestom na ligaški lestvici.

Naj omenimo, da se je v novogoriški Športni park ponovno vrnil legendarni Miran Burgič, a tokrat v drugačni vlogi, kot smo ga bili vajeni, saj je na klopi sedel kot uradni predstavnik ekipe. Več sledi. 

 

Gorica – Mura  2:2 (0:1)

Športni park

Gledalcev: 1000

Sodniki: Alen Borošak (glavni sodnik), Tomaž Klančnik (1. pomočnik), Vidko Karmel (2. pomočnik), Bojan Tkalčič (4. sodnik)

Strelci: Kozar 9., Karničnik 65.; Filipovič 74., Lipušček 83

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Grudina (od 83. Smajlagić), Kolenc, Osuji (od 92. Humar), Kotnik, Džuzdanović (od 64. Jermol), Filipovič . Trener: M. Srebrnič.

NŠ Mura: Šafarić, Peričić, Kozar, Bobičanec, Maruško, Kouter (od 88. Maroša), Kous, Sirk (od 61. Karničnik), Lorbek, Šušnjara, Šturm. Trener: A. Šimundža

Rumeni karton: Kouter, Filipovič, Curk, Jermol

Rdeči karton: /

 

K.P.