Prvi šolski dan na Goriškem

Nova Gorica, 03.09.2018

Poletnih počitnic je konec in pričelo se je novo šolsko leto. Nogometaši ND Gorica so tako v sodelovanju s policijo in igralkami odbojkarskega kluba GEN-I volley ozaveščali otroke o prometu.

Prišel je prvi šolski dan, in z njim ulice polne otrok. Vozniki bodo morali biti zopet bolj pozorni, ko se bodo peljali mimo osnovnih in srednjih šol, saj bo tam veliko šolarjev. ND Gorica se je odločilo, da v sodelovanju s policijo in odbojkarskim klubom GEN-I pripravi akcijo, s katero bodo ozaveščali tiste najmlajše šolarje, pa tudi tiste nekoliko starejše, kako se pravilno in varno prečka cesto.

Pri vsaki izmed osnovnih šol v Novi Gorici in njeni bližnji okolici je na prehodu za pešce stal nogometaš Gorice in igralke GEN-I volleya, ki so skupaj otroke pospremil čez cesto. Pred poučnim delom, torej kako se pravilno prečka cesto, so šolarjem izročili manjše presenečenje, in sicer klubski balon ter šolski urnik, ter jim predstavili možnost vpisa v oba kluba.

Nogometaši so bili skupaj z odbojkaricami prisotni na 5 osnovnih šolah. Jaka Kolenc je bil pred OŠ Šempeter, Alen Jogan je otroke ozaveščal pred OŠ Ledine, pred OŠ Milojke Štrukelj je bil Osuji Amarachi, šolarje, ki obiskujejo OŠ Frana Erjavca, je čez cesto pospremil Rok Bužinel, pred OŠ Solkan pa je bil Uroš Celcer.

Vsem šolarjem, ki so danes sedli v šolske klopi, želimo obilo sreče in uspeha v novem šolskem letu.

 

K.P.