Med gosti spektakla v Biljah tudi Miran Srebrnič!

Nova Gorica, 03.09.2018

Za nami je spektakel vseh spektaklov. Dobrodelna prireditev v Biljah je dosegela in presegela vsa pričakovanja. Svetovni zvezdniki nogometa so odigrali atraktivno tekmo in gledalci niso ostali ravnodušni.

V kraju, ki je približno 10 kilometrov oddaljen od Nove Gorice, so se zvezde zbrale iz zelo nesebičnega razloga. Pomagali so zbirati sredstva, ki so jih bodo organizatorji namenili v dobrodelne namene. Denar bodo enakomerno razdelili med zavodom Vozim, ki izvaja preventivne programe, predvsem na področju prometa in alkohola, ter organizacijo Common Goal, ki je prepričala številne svetovne nogometaše, da namenijo 1% procent svoje plače za otroke iz revnejših delov sveta. 

Dan se je začel zelo neobetavno, saj je zjutraj deževalo, in vse je kazalo, da bo slabo vreme spektaklu odvzelo sijaj. Začetek dogodka se je približeval in ljudje so se začeli zbirati ob igrišču, kljub temnim oblakom, ki so se kopičili nad Biljami. Bližje je bil pričetek uradnega programa, manj gosti so bili oblaki in tik pred prvim sodnikovim žvižgom je posijalo sonce. Vse je bilo pripravljeno za obračun domačih in tujih legend.

Pred samim srečanjem so seveda glavne akterje dogodka primerno predstavili in publiko podučili o veličini nogometašev, ki so prihajali na zelenico. Nastopili so igralci, ki so nekoč krojili vrh svetovnega nogometa, in sicer: Luis Figo, Marco Materazzi, Nemanja Vidić, Dejan Stanković, Ricardo Carvalho, Nuno Gomes, Alessandro Del Piero, Frank de Boer in mnogi drugi. Poleg tujih zvezdnikov so igrali tudi slovenski nogometaši, med katerimi so bili tudi številni nekdanji igralci Gorice. Da je imel dogodek plavo-bel pridih so poskrbeli sedanji trener članskega moštva plavo-belih Miran Srebrnič, tehnični koordinator  ND Gorica Matej Mavrič Rožič, Andrej Komac, Milan Osterc, Primož Gliha, Sandi Valentinčič in Tonči Žlogar. Posebni pa niso bili le igralci, ampak tudi sodniki, saj je imel vlogo glavnega delivca pravice Damir Skomina, na eni strani je zastavico vihtela Aleksandra Česen, na drugi pa Ljubomir Moravac, ki je po izgubi roke v prometni nesreči in posledičnem zaključku nogometne poti, svoje poslanstvo našel v sojenju. 

Gledalci so se zbrali, po nekaterih podatkih naj bi jih bilo skoraj 4000, nogometaši so bili na igrišču in najbolj uveljavljen slovenski sodnik je dal znak za začetek spektakla. Publika je lahko skozi celotno srečanje uživala v potezah, ki so pričale, da so na zelenici sami mojstri nogometne igre. Kot se za takšno tekmo spodobi sta se mreži oziroma mreža ekipe, ki je predstavljala organizacijo Equal Game, pogosto tresli. Prvi zadetek je dosegel človek, ki je v veliki meri zaslužen, da so se zvezdniki zbrali v Biljah, in sicer prvi mož UEFA Aleksander Čeferin. Drugega za ekipo v rdečih dresih z napisom Common Goal je prispeval trener drugoligaša iz Bilj, Sandi Valentinčič. Pod tretjega se je podpisal nekdanji igralec Real Madrida in Barcelone, Luis Figo. Za ekipo Common Goal sta zadela še Milivoje Novaković in Pierre Van Hooijdonk. Častni zadetek za Equal Game je dosegel Alessandro Del Piero in ob tem požel bučen aplavz. Revialna tekma se je zaključila z rezultatom 6:1, a bolj pomemben bo izkupiček zbranih sredstev. 

Denar so zbirali tudi z dražbo dresov aktivnih nogometnih zvezdnikov, kot so Paul Pogba, Harry Kane in Kylian Mbappe. Brez dvoma je bilo zanimanje za drese veliko.

V ND Gorica upamo, da bo končni znesek zbranih sredstev čim višji, in čestitamo ND Bilje za odlično organiziran in izpeljan dobrodelni spektakel.

 

K.P.