Ključnega pomena je bila vztrajnost

Nova Gorica, 03.09.2018

V nedeljo so se plavo-beli na domačem igrišču z Muro razšli z rezultatom 2:2. Po zaostanku z dvema goloma so se uspeli zbrati in iztržiti točko. Svoje misli je podal kapetan Jaka Kolenc. 

V napeti končnici zadnje tekme pred odhodom na reprezentačni premor so Goričani zabili 2 zadetka in si priborili piko: "Točka je zagotovo velika, če 15 minut do konca zaostajaš za dva zadetka. V samem zaključku smo bili blizu vsem trem, ampak mislim, da je, glede na potek dogodkov, potrebno osvojeno točko vzeti kot zmago."

To je bil letos že drugi povratek po dveh golih zaostanka: "Ključnega pomena je bila vztrajnost, to da nismo obupali in da smo verjeli vase vse do konca. V uvodu smo imeli nekaj težav, nato pa smo odigrali zares dobro, in si pripravili nekaj nevarnih priložnosti. Kasneje smo spet malce padli, vendar ob koncu odlična predstava in točka je zaslužena."

Niz neporaženosti se na domačem igrišču nadaljuje in Kolenc pravi, da je to zelo pomembno: "Pozitiven niz pred domačo tribuno se nadaljuje še četrto tekmo zapored. Tokrat smo se vrnili v igro kljub dvema goloma zaostanka in tako kot v Celju nismo odnehali vse do konca. Boljša je bila tudi predstava v polju, sploh v primerjavi s slabim prvim polčasom v Velenju."

 

K.P.