Jaka Kolenc o uvodu v prvenstvo

Nova Gorica, 07.09.2018

Po sedmih odigranih krogih je prišel prvi letošnji reprezentančni premor. ND Gorica z dvanajstimi osvojenimi točkami zaseda tretje mesto, pred plavo-belimi sta le Aluminij, ki ima enak izkupiček, in Maribor, ki ima pet točk več. 

Trenutni kapetan Jaka Kolenc nam je podal svoj pogled na letošnjo Gorico. 

Kako si zadovoljen z dosedanjim potekom prvenstva?

“Glede na to, da se je ekipa pred začetkom nove sezone kar precej spremenila in pomladila, mislim, da moramo biti z izkupičkom točk zadovoljni. Nekatere tekme so bile odigrane boljše, nekatere malce slabše, ampak trenutno stanje na lestvici je zadovoljivo.”

Čemu pripisuješ zasluge ob uspešnemu uvodu?

“Celotni ekipi in seveda trenerjem. Uspešen vstop v sezono smo dosegli vsi skupaj kot ekipa, in poskrbeti moramo, da tako tudi ostane.''

Kako ocenjuješ igro Gorice v letošnji sezoni?

“Kot sem že dejal, bile so boljše tekme in slabše. Nihanje v predstavah je razumljivo, kajti bilo ga je tudi za pričakovati, sploh ker se je moštvo precej pomladilo. V celoti gledano mislim, da je bila igra na visokem nivoju."

Kakšen je pogled na trening, verjetno gre za veliko kvalitetnega dela?

“Zagotovo, in tako je že kar nekaj časa. Vse od mojega prihoda v člansko moštvo sem zelo napredoval, in enako velja za ostale soigralce. Na visoki ravni delujejo tudi glavni trener Miran Srebrnič in njegovi pomočniki, tako da so pogoji za napredek vsakega posameznika zagotovljeni. 

Kakšno je stanje v slačilnici? Prišlo je nekaj novih igralcev, pa tudi nov pomočnik trenerja Florijan Debenjak.

“Odlično, zares odlično. Florijana Debenjaka je večina fantov že poznala iz mladinske šole, pa iz časa pri NK Brda in tudi prej, ko je že deloval s prvim moštvom Gorice, zato smo vedeli kaj lahko pričakujemo eden od drugega, in mislim, da smo se vsi skupaj zelo hitro vklopili in postali prava ''klapa''.

Kako ocenjuješ svojo igro v letošnji sezoni?

“Zaenkrat sem zadovoljen s prikazanim, a vedno je lahko boljše. Sem mnenja, da je najpomembnejša samokritika, torej da se znaš kritizirati ter se zavedaš kdaj delaš stvari dobro, in kdaj slabo. Ampak, kot sem že rekel, generalno gledano sem zadovoljen."

Kako se znajdeš v vlogi kapetana?

“Mislim, da sem se kar dobro znašel. S trenerjem se odlično razumeva že od prej, in prav tako ni težav s komerkoli v ekipi. Kar se tiče odgovornosti, v trenutkih, ko ne gre vse po načrtih, je potrebno soigralcem dati še več podpore. Na igrišču ne gledaš več toliko nase, ampak moraš imeti nekakšen pregled nad celotnim dogajanjem. Sploh ko ne gre, kot naprimer v Celju in sedaj z Muro, se trudim, da ekipi vlijem dodatnega zagona, in v obeh primerih se nam je uspelo vrniti. Seveda si ne lastim zaslug za povratek, je pa pripomoglo k temu, da nismo obupali."

Kje vidiš rezerve in možne izboljšave v igri Gorice?

“V fazi obrambe smo bili na večini tekem dobri, kljub temu da smo prejeli kar nekaj golov. Mislim, da je največ rezerve v igri proti zaprtim nasprotnikom, kar nam že nekaj sezon povzroča težave. Ko ekipa napada je posledično več prostora za protinapade, ki jih znamo dobro izpeljati. Drugače pa igrajo ekipe, ki so na papirju nižje rangirane, in mislim, da moramo prav tam nabirati točke, če želimo biti pri vrhu. Tukaj vidim največ prostora za napredek."

Kakšni so obeti in cilji za preostanek sezone?

“Cilj je zaključiti med prvimi štirimi. Tega se zaveda tako moštvo, kot tudi vodstvo kluba. Osvojiti želimo kar se da veliko točk in priti na prva štiri mesta, saj je v zadnjih letih tudi četrtouvrščeni potoval v Evropo. Prav tako se moramo dobro odrezati v pokalu. Lani smo prišli do polfinala in po lastni krivdi zaključili na tej stopnički, zato je potrebno letos zgrabiti priložnost še močneje ter narediti korak naprej."

Čaka vas premor. Je prišel ob pravem času?

“Ko imaš dober cikel rezultatov je zagotovo bolje, da si tekme sledijo ena za drugo, vseeno pa moramo gledati na to s pozitivne strani, saj imamo sedaj nekaj več časa za regeneracijo in nabor novih moči v mini pripravah, ki jih imamo med reprezentančnim premorom. Čim boljše moramo izkoristiti nedeljsko prijateljsko tekmo z močnim nasprotnikom, ki prihaja iz Serie B, kasneje pa moramo vse skupaj potrditi z zmago v Kidričevem."

Imaš za konec kakšno sporočilo navijačem?

“Vedno so bili in vedno bodo naš dvanajsti igralec. Tudi njim gredo zasluge, da nismo obupali na zadnji domači tekmi, kjer smo se proti Muri na izjemen način vrnili v igro. Vedno nam dajo tisti dodaten zagon, zato upam, da se bo to nadaljevalo tudi v prihodnje."

 

K.P.