Žiga Lipušček do reprezentančnega prvenca!

Nova Gorica, 12.09.2018

Slovenska reprezentanca do 21 let je odigrala 2 kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu. ND Gorica je imelo v izbrani vrsti 3 predstavnike, med njimi tudi Žigo Lipuščka, ki se je na drugi tekmi vpisal med strelce in tako dosegel svoj prvi zadetek v dresu reprezentance!

Prva tekma se je v Kazahstanu končala z rezultatom 0:0, kar pomeni, da je Grega Sorčan zaklenil svoja vrata. To še dodatno potrjuje dejstvo, da je mladi vratar Gorice v odlični formi. V prvo postavo je bil uvrščen tudi Žiga Lipušček, ki je prav tako odlično opravil svoje delo. 

Drugo srečanje, ki je bilo odigrano na Ptuju so Slovenci uspeli dobiti z rezultatom 2:1. K temu izidu je močno pripomogel centralni branilec plavo-belih Žiga Lipušček, ki je zadel za začetno vodstvo Slovenije. V 11. minuti srečanja je po podaji s kota skočil najvišje in z glavo dosegel še svoj četrti zadetek v letošnji sezoni ob enem pa premiernega za izbrano vrsto. Sorčan je odbranil celoten obračun, Humar pa je na obeh tekmah ostal na klopi za rezervne igralce. 

Mlada izbrana vrsta na kvalifikacijski lestvici trdno zaseda 2. mesto, saj imajo s tekmo manj 4 točke več od Kazahstancev, ki se nahajajo na tretjem mestu. Vodilno moštvo skupine 9 je s 27. osvojenimi točkami Francija.

Slovenija bo predzadnjo kvalifikacijsko tekmo igrala 12. oktobra, ko bo gostila Bolgarijo, zadnjo pa 16. oktobra, ko varovanci selektorja Primoža Glihe gostujejo v Franciji.

Na zaključni turnir stare celine bodo napredovali zmagovalci devetih skupin, štiri najboljše drugouvrščene pa bodo igrale dodatne kvalifikacije za zadnji dve mesti.

 

Foto: Ekipa24.si / NZS

K.P.