Niz neporaženosti se nadaljuje

Nova Gorica, 15.09.2018

Nogometaši ND Gorica so se v gostujočem srečanju 8. kroga Prve Lige TS z Aluminijem razšli brez zadetkov. Svoj 100. nastop v dresu štirikratnih državnih prvakov je zabeležil Jaka Kolenc.

Na prvo priložnost ni bilo potrebno dolgo čakati, saj so domači že v 3. minuti zapretili s strelom z glavo. Sorčan je bil na mestu in strel ubranil.

Minuto kasneje je vrata Gorice močno ogrozil Tahiraj, ki je iz odličnega položaja meril malenkost nenatančno.

Gostujoči nogometaši so prvič zapretili v 13. minuti, ko je Bužinel nasprotnikovim branilcem odvzel žogo in se nato znašel v lepi priložnosti, ki pa je ni uspel izkoristiti. 

Naslednji je poskusil Kotnik, čigar strel je poletel prek vrat. 

V 22. minuti se je izkazal domači vratar Janžeković, ki je v kot odbil močan strel Kolenca. 

V 26. minuti so Kidričani izpeljali hiter protinapad in prišli do lepe priložnosti, a izjemni Sorčan se je ponovno izkazal in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Vratar v plavo-belem dresu je žogi ponovno preprečil pot v gol v 30. minuti, ko je strel Muminovića odbil v kot.

Zadnja priložnost v prvem delu igre je pripadla Gorici. V 44. minuti je Celcer nevarno sprožil s prostega strela, a meril je malenkost nenatančno.

Drugi polčas se je začel nekoliko zaspano, nato pa je v 55. minuti gledalcem srčni utrip močno poskočil. Domači so prišli do strela iz neposredne bližine Sorčanovih vrat, a mladi vratar je z izjemno reakcijo ohranil začetni rezultat.

Rdeče-beli so v 60. minuti zapretili preko Trdine, ki je najprej iz bližine meril čez gol, nato pa iz pol voleja naravnost v gostujočega vratarja. 

V 83. minuti je bila Gorica zelo blizu zadetka. Smajlagič je močno sprožil, toda Janžeković je njegov strel preusmeril v vratnico.

Zadnjo priložnost na tekmi je imel Jermol, ki je po podaji Hodžića meril naravnost v domačega vratarja.

 

Aluminij – Gorica  0:0 (0:0)

Športni park Kidričevo

Sodniki:  David Šmajc (glavni sodnik), Jure Praprotnik (1. pomočnik), Andraž Kovačič (2. pomočnik), Andrej Žnidaršič (4. sodnik)

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Hodžić, Grudina, Kolenc, Osuji, Kotnik (od 61. Jermol), Bužinel (od 56. Gulič), Filipovič (od 79. Smajlagić). Trener: M. Srebrnič.

Aluminij: Janžeković, Jakšić, Grgić, Martinović, Ploj, Petrović, Muminović, Tahiraj (od 85. Krajnc), Horvat, Rogina, Trdina (od 77. Kene). Trener: O. Bogatinov