Z NK Brda za pokalno napredovanje

Nova Gorica, 18.09.2018

Nogometaši ND Gorica bodo v sredo, 19. septembra ob 15.30, odigrali srečanje osmine finala Pokala Slovenije. Njihov nasprotnik bodo Brda, torej bližnji drugoligaš. 

NK Brda so klub, ki v 2. SNL nastopa tretjo sezono zapored. V preteklem letu jim je precej časa slabo kazalo, nato pa so ob zmagovitem nizu v končnici prvenstva zaključili na 9. mestu. Letos v uvodnih krogih niso blesteli in trenutno z 2 točkama zasedajo zadnje mesto. Izgubili so z Rogaško, Nafto, Ilirijo, Radomljami in Dekani, točko pa so vzeli Krki in Dobu. 

V pokalnem tekmovanju so uspeli preskočiti prvo stopnico, saj so premagali Akumulator z rezultatom 1:7. S tem so že presegli lanskoletni dosežek, potem ko so v 1. krogu izgubili z ptujsko Dravo z 1:2 in tako izpadli. 

Gorica je bila v lanskem Pokalu Slovenije uspešna, a grenak priokus je vseeno ostal, saj so se zmage v polfinalu veselili nogometaši Aluminija, ki niso veljali za favorita. Po izpadu je bilo v taboru plavo-belih prisotno precejšnje razočaranje, zato so letos še bolj odločni, da pridejo čim dlje. Goričani so začeli zelo dobro in v gosteh premagali Plamo Podgrad z rezultatom 0:5. 

Glavni adut rdeče-črnih je najverjetneje kapetan Sacha Varga, ki je v letošnji drugoligaški sezoni pri 4 zadetkih. Srbski napadalec je motor briške ekipe in je vedno najnevarnejši pred nasprotnikovimi vrati.

Pričakovati je, da bo Miran Srebrnič na igrišče poslal mešano zasedbo, torej da bo priložnost ponudil nekaterim igralcem, ki v prvenstvu manj nastopajo. Mladi nogometaši bodo tako imeli priložnost, da se izkažejo in dokažejo domačemu strategu ter pridobijo njegovo zaupanje. 

Glavni sodnik sredinega srečanja bo Mitja Žganec, s strani mu bosta pomagala Dejan Švarc in Mitja Podobnik.

 

K.P.