V pokalu z odliko

Nova Gorica, 19.09.2018

Nogometaši Gorice so v srečanju osmine finala Pokala Slovenije v Vipolžah z rezultatom 0:2 premagali Brda. Strelca v lokalnem spopadu Amarachi Bede Osuji in Andrija Filipović.

Ekipa Brd je začela z zelo defenzivno postavitvijo, kar se je na igrišču odražalo z nizkim tempom igre. Plavo-beli so nadzorovali srečanje, a niso uspeli prihajati v obetavne situacije pred nasprotnikovim golom. Monotonost je v 14. minuti presekal Amarachi Osuji, ki je po napaki domače obrambe dosegel zadetek. Po predložku v kazenski prostor je vratar Mavrič trčil v enega izmed domačih branilcev, žoga pa se je odbila do goriškega krilnega napadalca, ki jo je poslal v mrežo.

Po prejetem zadetku so Brda zaigrala napadalneje in vzpostavila ravnovesje na igrišču, a je bilo v njihovi igri preveč napak, da bi si priigrali kakšno priložnost. Zgrešene podaje rdeče-črnih so skušali izkoristiti Goričani in zabiti še en gol, vendar niso bili dovolj konkretni, zato so domači njihove napadalne akcije uspešno zaustavljali.

Zaključek prvega dela igre je pripadel ekipi Gorice, ki je držala žogo v svoji posesti in pletla mrežo okoli domačih vrat. Kljub prevladi pa brez nevarnosti, saj plavo-beli niso uspeli priti do strela. 

Drugi polčas so nogometaši Gorice začeli mirno in popolnoma prevladovali na igrišču. Žogo so držali v svoji posesti in naredili zelo malo napak. Igralci Brd so le redko prehajali na nasprotno polovico, zato niso bili nevarni.

Stanje na terenu se je spremenilo v 56. minuti, ko je Grudina zaradi drugega rumenega kartona, in posledično rdečega, moral zapustiti igrišče. Domači so se postavili višje in takoj so postali nevarnejši za Sorčanova vrata.

Do nevarnega strela z glavo je v 65. minuti prišel Escobar, a goriški vratar je bil na mestu. Da so lahko nevarni, so le nekaj minut kasneje pokazali plavo-beli, ki so po napaki v domači obrambi dosegli zadetek, a je bil le-ta razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Na svoj račun je prišel tudi Grega Sorčan, ki je z izjemno obrambo zadetek preprečil Jalinousu. Bližje je bil konec, več priložnosti so lahko gledalci videli v Vipolžah. Vrtnicam se je manjkajoči igralec vedno bolj poznal in Brici so postajali vse nevarnejši. Njihov pritisk proti golu Goričanov se je stopnjeval, a obramba Gorice je svoje delo opravljala dovolj dobro, da domači niso uspeli priti zadetka.

V samem zaključku tekme se je Sorčan ponovno izkazal, ko je nevaren strel ubranil Bužinelu. Za končni rezultat lokalnega srečanja je v sodnikovem dodatku poskrbel Andrija Filipović, ki je po podaji Kotnika zadel za 0:2. 

Nov prvenstveni preizkus Goričane čaka v soboto, ko se bodo v domačem Športnem parku pomerili z NK Krško.

 

Brda – Gorica  0:2 (0:1)

Vipolže

Gledalcev: 300

Sodniki: Mitja Žganec (glavni sodnik), Dejan Švarc (1. pomočnik), Mitja Podobnik (2. pomočnik)

Strelca: Osuji 14., Filipović 92.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Kavčič, Curk, Grudina, Humar, Osuji, Jermol, Džuzdanović (od 57. Kotnik), Smajlagić (od 60. Filipovič). Trener: M. Srebrnič.

Brda: Mavrič, Kompara, Jazbar, Escobar, Perko, Kodermac (od 59. Debenjak), Marcius, Rijavec, Kuraj, Štrukelj (od 51. J. Bužinel), Varga (od 72. Jalinous). Trener: D. Beršnjak

Rumeni karton: Perko, Bužinel; Grudina, Filipović

Rdeči karton: Grudina

 

K.P.