Na tekmo smo pripravljeni

Nova Gorica, 22.09.2018

Po sredinem pokalnem obračunu je na sporedu že nova prvenstvena tekma. Svoja pričakovanja nam je pred domačim srečanjem z NK Krško razkril Bede Amarachi Osuji.

Časa za počitek ni bilo veliko, a ofenzivni nogometaš Gorice pravi, da to ne igra vloge: "Na tekmo smo pripravljeni, kljub temu da sta minila le dva dneva od pokalnega obračuna. Igramo doma, kjer smo bili doslej zelo dobri, torej imamo tisto potrebno samozavest za osvojitev treh točk. Držati moramo skupaj, se boriti kot moštvo in si želeti zmage. Le tako nam lahko uspe."

Napredovanje v pokalu je nogometašem Gorice dalo krila, kar je zelo pomembno za prvenstveno tekmo: "Zagotovo je bilo pomembno napredovati v pokalu. Samozavest in zmagovalna miselnost sta narasli, hkrati pa znova igramo doma, kjer smo zelo dobri. Na srečanju s Krškim ne smemo biti preveč sproščeni, nadaljevati moramo v visokem ritmu in rezultat bo prišel.”

Osebno statistiko postavlja na stranski tir in pravi, da ga zanima le rezultat ekipe: "Z osebnimi predstavami sem zadovoljen, vendar si želim še več, sploh kar se tiče ekipe. Najpomembneje je zmagati, vsi garamo za to in vedno dajemo vse od sebe. Tudi Žiga Lipušček kaže odlične predstave in ima kar tri zadetke, kljub temu da je osrednji branilec, a to ni tako pomembno, saj si vsi želimo le zmage ekipe. Ni važno, kdo se vpiše med strelce in kdo bo zabil največ golov, važno je le, kaj na koncu dosežemo kot moštvo."

 

K.P.