Rezervisti poskrbeli za zmago!

Nova Gorica, 22.09.2018

Nogometaši ND Gorica uvodno četrtino prvenstva zaključujejo z zmago. V domačem srečanju 9. kroga Prve lige TS, kjer so prvič zaigrali z novimi dresi so z rezultatom 1:0 premagali Krško. 

Domači so tekmo začeli v nekoliko spremenjeni postavitvi v primerjavi s prejšnjimi obračuni, saj si je Miran Srebrnič zamislil postavitev s tremi obrambnimi igralci, petimi vezisti in dvema napadalcema. V uvodnih minutah so bili nogometaši Gorice več pri žogi, a si niso uspeli pripraviti nobene priložnosti. Medtem so se Krčani dobro postavili na svoji polovici in nekajkrat poskusili s protinapadi, ki pa jim niso najbolje uspevali. Priložnosti ni bilo na pretek, ampak ravno nasprotno, saj so gledalci na prvo obetavno situacijo morali čakati do 20. minute, ko je močno, a nenatančno, sprožil Smajlagič.

Ko se je polčas prevesil v drugo polovico, se je razmerje moči na igrišču izenačilo. Nobena ekipa ni želela preveč tvegati, zato se je največ dogajalo na sredini igrišča, kjer so igralci bili taktični boj. Premalo je bilo kreativnosti, da bi napadalci prihajali v priložnosti za zadetek. Zeleni so do svoje prve prišli v 34. minuti, ko je Volaš prejel žogo v prostor in streljal proti vratom, a na mestu je bil Sorčan. Mladi vratar se je ponovno izjemno izkazal nekaj trenutkov kasneje, ko so Posavci prišli do strela z glavo. V drugi polovici prvega dela igre je pobudo prevzela ekipa Krškega, ki je imela večjo posest žoge in bila bolj nevarna za nasprotnikova vrata. V zaključku prvega polčasa ni bilo večjih pretresov in mreži sta ostali nedotaknjeni. 

Drugi del srečanja se je začel tako, kot se je končal prvi. Gostje so imeli pobudo na igrišču in bili so nevarnejši za nasprotnikov gol. Na trenutke so zobe pokazali tudi Goričani, predvsem Andrej Kotnik se je odlično boril z branilci Krškega in pokazal nekaj zelo atraktivnih potez. Monotonost igre med obema kazenskima prostoroma je v 58. minuti prekinil Sandi Ogrinec, ki je nevarno streljal proti domačim vratom. Nekaj minut kasneje je ekipi Krškega preko Volaša uspelo zabiti zadetek, a sodnik ga je zaradi prepovedanega položaja razveljavil. Goričani so na sredini drugega polčasa vzpostavili ravnotežje na igrišču in po zaslugi Kotnika nekajkrat preizkusili obrambo Krškega.

Po ne preveč atraktivnih 80 minutah je v Športnem parku nastopila eksplozija navdušenja. Jermol je lepo našel Curka, ki je stekel po boku in odlično podal v kazenski prostor, kjer si je Gulič izboril dovolj prostora, da je žogo porinil v mrežo. V zaključnih minutah so Krčani poskušali ustvariti pritisk na goriško zadnjo linijo, a jim to ni najbolje uspelo, zato so plavo-beli mirno pripeljali tekmo do konca in podaljšali niz neporaženosti na domačem igrišču. 

 

Gorica – Krško  1:0 (0:0)

Športni park Nova Gorica

Gledalcev: 400

Sodniki: Mihael Antič (glavni sodnik), Jure Praprotnik (1. pomočnik), Andraž Kovačič (2. pomočnik), Asmir Sagrković (4. sodnik)

Strelec: Gulič 81.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, T. Kavčič, Hodžić (od 69. Curk), Kolenc, Osuji, Kotnik, Humar (od 80. Jermol), Smajlagić (od 62. Gulič). Trener: M. Srebrnič.

Krško: Zalokar, Ogrinec, Ejup, Tomić (od 85. Štefulj), Hing-Glover, Ristovski (od 78. Mandić), Vekić (od 69. Vukišić), Kulinitš, Volaš, Srećković, Da Silva. Trener: A. Ščulac

Rumeni karton: Smajlagić, Celcer; Ejup

Rdeči karton: /

 

K. P.