Bili smo vztrajni in na koncu se je to obrestovalo

Nova Gorica, 24.09.2018

Nogometaši Gorice so v soboto pred domačim občinstvom premagali Krško. Mož odločitve je bil Mark Gulič, ki je v 81. minuti zatresel mrežo nasprotnikov in poskrbel, da so točke ostale doma. 

Gledalci v Športnem parku so spremljali tekmo, ki ni ponudila veliko priložnosti in vznemirjenja: "Najprej bi rad pohvalil svojo ekipo, od prvega do zadnjega. Čeprav smo imeli slabe trenutke, mislim, da smo v ponujenih priložnostih pokazali, kaj zmoremo, in zato smo tudi zadeli. Bili smo vztrajni, in na koncu se je to obrestovalo,'' je sprva dejal Gulič.

Gostje so bili večji del srečanja boljši nasprotnik, a Goričani so izkoristili ponujeno in osvojili tri točke: "Krčani so si ustvarjali priložnosti, vendar mislim, da smo jih dobro zaustavili. Bili smo strnjeni in pametno igrali vse do konca. Kljub slabim trenutkom ni bilo zaletavanja, potrpežljivo smo čakali na pravo priložnost, in ko je prišla, smo jo izkoristili."

Po prvi četrtini prvenstva ima Gorica šestnajst točk, kar jo uvršča na tretje mesto prvenstvene lestvice: "To je zelo lep izkupiček, in prepričan sem, da bomo tako tudi nadaljevali, saj se na treningih dela zares odlično. Pohvalil bi trenerski štab, ki daje svoj maksimum, kar se zelo pozna."

Gulič v letošnji sezoni ne igra veliko, a pridno izkorišča ponujene minute: "Zame je zelo pomembno, da izkoristim takšne priložnosti, saj sem potem veliko bolj motiviran za delo. Upam, da mi bo trener odslej več zaupal, saj vem da lahko pripomorem k predstavam in rezultatom ekipe, se pa ob enem zavedam, da so tukaj tudi ostali soigralci, ki lahko prav tako odločijo srečanja, zato verjamem, da bomo tudi v prihodnje beležili pozitivne rezultate."

Plavo-beli se v četrtek odpravljajo v prestolnico, kjer jih pričakuje drugouvrščena Olimpija, ki je v odlični formi: "Doma smo jih v uvodnem krogu letošnje sezone premagali, zato pričakujemo zmago tudi Ljubljani,'' zaključuje Mark Gulič.

 

K. P.