Zdravstveno stanje: Sorčan in Lipušček

Nova Gorica, 28.09.2018

Ob koncu prvega dela gostujoče tekme med Olimpijo in Gorico v Stožicah se je pripetil neljub prizor. V trku z domačim branilcem sta jo skupila vratar Grega Sorčan in branilec Žiga Lipušček.

Olimpija je v srečanju 10. kroga Prve lige TS imela večjo posest žoge in večino tekme izvajala pritisk na goriško obrambo. Kljub velikemu številu zadetkov se je ključni dogodek srečanja zgodil v zaključku prvega polčasa, ko so se zaleteli Bagnack, Lipušček in Sorčan. Slabše sta jo odnesla nogometaša v plavo-belem dresu, ki sta obležala na igrišču.

Poleg takojšnje zdravniške pomoči z goriške klopi, sta bila deležna tudi pomoči iz ljubljanskega tabora, za kar se Olimpiji pri ND Gorica iskreno zahvaljujemo. Aktualni prvaki so Sorčanu in Lipuščku nemudoma zaželeli hitro okrevanje tudi preko družbenih omrežij, prav tako pa je na tiskovni konferenci to storil trener Zoran Barišić. Hvala. 

Miran Srebrnič je stanje obeh nogometašev komentiral takole: "Ob prihodu v bolnišnico sta opravila številne raziskave in preglede. Čez noč sta ostala na opazovanju v Ljubljani, saj sta utrpela pretres možganov. Udarce v glavo je potrebno resno jemati, kajti zdravje je na prvem mestu. Zdravniki so ugotovili, da z njima ni nič hujšega, zato se bosta danes lahko vrnila domov. Gre za dva igralca, za katera lahko rečem, da sta bila v najboljši formi, in upam, da se bosta čim prej vrnila na nogometne zelenice. V nasprotnem primeru bomo poiskali druge rešitve, zato pa vsi fantje trenirajo in so del moštva."

 

K. P.