Tekmecu smo dobro parirali

Nova Gorica, 28.09.2018

Goričani so v Stožicah prišli do točke in nadaljujejo svoj niz neporaženosti še osmo tekmo zapored. Svoje poglede na dvoboj, ki gledalcev ni pustila ravnodušnih, je podal Miran Srebrnič.

Nogometaši Gorice so bili v zaključku srečanja zelo blizu zmagi, saj so v 89. minuti dosegli zadetek za vodstvo, nato pa so le nekaj trenutkov kasneje prejeli gol. Srebrnič pravi, da je točka zaslužena in trdo prigarana: "Točka ni premalo. Mislim, da gre za zaslužen remi in čeprav smo zadetek dobili čisto ob koncu, je fante potrebno pohvaliti, saj so dali od sebe več kot sto procentov. Bila je zares požrtvovalna predstava, tekma pa je imela kar nekaj neverjetnih vložkov. Ostali smo brez dveh menjav, kar se je v zaključku srečanja precej poznalo. Ravno ko bi morali malce osvežiti zasedbo, smo najbolj trpeli, ampak tega ni bilo možno izvesti. Kljub temu so fantje borbeno odigrali vse do konca in prišli do točke"

Goriški strateg je bil po enem izmed nespretnih posredovanj sodnika izključen. Moral je zapustiti območje ob igrišču in si preostanek tekme ogledati s tribune: "S svojo nervozo sem želel dati nekaj energije na igralce, da bi pokazali še več želje, kljub temu da sem bil posledično izključen. Jezil sem se, ker mislim, da je bil nad Kotnikom storjen očiten prekršek. Ustvaril si je odlično priložnost, sam bi stekel proti vratom nasprotnika, a so ga domačini nepravilno zaustavili, in po pravilih je to rdeči karton. Od tega trenutka dalje je Olimpija vršila močan pritisk in nismo uspeli prehajati na nasprotnikovo polovico.''

Za konec je povedal: ''Če bi sodnik pravilno dosodil prekršek nad Kotnikom, bi se potek srečanja zagotovo spremenil. Bil sem jezen na sodniške odločitve, ampak pomembno je le, da smo rezultatsko uspešno zaključili tekmo. Videlo se je kvaliteto Olimpije, tu ni dvoma, vendar smo se odlično postavili in tekmecu dobro parirali."

 

K. P.