Celcer do nastopa št. 150

Nova Gorica, 28.09.2018

Uroš Celcer je na obračunu v Stožicah vknjižil svoj 150. nastop v goriškem dresu. Jubileju primerna je bila tudi njegova predstava, saj je z izjemnim zadetkom posvečenem prvorojencu, ki je na svet prijokal le nekaj dni pred srečanjem, načel mrežo Ljubljančanov. 

"Zadetek nas je popeljal v vodstvo v pravem trenutku. Kasneje bi lahko izpeljali še kakšno akcijo, vendar je manjkalo nekoliko več natančnosti pri zaključkih. Na koncu smo trpeli, zadeli še enkrat, vendar to na žalost ni bilo dovolj. Kljub vsemu moramo biti zadovoljni s točko v Stožicah."

Bočni branilec je svojo nogometno pot začel v Mariboru, kjer se je kalil v mladinskih selekcijah in prvič nastopil v 1. SNL. Sledil je preselil v Belo Krajino, kjer je nekaj časa nastopal v drugi ligi, leta 2011 pa je prišel v Novo Gorico. Vrtnicam je zvest že 8 sezon, torej je poleg kapetana Alena Jogana in vratarja Januša Štruklja igralec z najdaljšim stažem pri članski ekipi ND Gorica. Na svojem računu ima poleg 150 nastopov tudi 4 zadetke. 

Dosegel je spoštovanja vreden mejnik in se že približuje deseterici, ki je zbrala največ nastopov za Gorico: "Na to številko sem res ponosen in v plavo-belem dresu mi je bilo vselej v zadovoljstvo igrati."

 

K. P.