Verjamem, da bomo opravili svoje delo

Nova Gorica, 01.10.2018

Ekipa Gorice se bo v ponedeljek pomerila s Celjem. V Športnem parku bo med vratnicama domačega gola tokrat stal Januš Štrukelj, ki je podal svoje misli o tekmi z Olimpijo in o prihajajočem obračunu s Celjani.

V Ljubljani je bil postavljen pred težak preizkus, saj je moral v igro vstopiti ravno pred zaključkom prvega dela igre: "Olimpija je vršila močan pritisk, še posebno v drugem polčasu, ampak mi smo se uspešno branili in poizkušali s protinapadi. Tekma se je  odvijala po našem načrtu, saj smo dvakrat povedli, na žalost pa smo v sodnikovem dodatku prejeli zadetek in morali smo se zadovoljiti s točko. Gola si res nisem želel prejeti na takšen način, vendar mislim, da sem glede na okoliščine dobro odbranil tekmo. Močna žoga skozi korak je bila prehitra, da bi lahko reagiral.''

Dodal je: ''S Sorčanom sva se slišala že takoj po končanem srečanju, saj me je zelo zanimalo, ali je z njim in z Lipuščkom vse v redu."

Navadno se rezervni igralec pred vstopom v igro ogreje in pripravi za igranje, a Štrukelj tega privilegija ni imel, saj je moral hitro zamenjati poškodovanega Sorčana: ''Težko je vstopiti s klopi brez ogrevanja, še posebno za vratarja, ki si ne sme privoščiti napake. Nenaden prihod na teren je bil zame še težji, ker sem se cel teden mučil s poškodbo prepone in aduktorja, vendar v danem trenutku nisem imel druge izbire, kot da enostavno odmislim bolečino ter dam vse od sebe."

V Športnem parku bo proti ekipi Celja, ki je v odlični formi, nadomeščal Sorčana, saj je mlademu vratarju po pretresu možganov predpisan počitek: "Celje je v dobri formi. Igrajo lep nogomet in v zadnjem obdobju so nanizali nekaj dobrih rezultatov. Na drugi strani bomo mi nekoliko oslabljeni, saj bomo pogrešali Celcerja, Lipuščka in Sorčana, torej več kot polovico obrambnih igralcev, vendar verjamem, da bodo fantje, ki bodo nastopili namesto njih, opravili svoje delo. Sam se bom potrudil, da nadomestim Sorčana, kar seveda ne bo lahko, saj je zares fantastičen vratar, zame celo najboljši v ligi. Brez dvoma me čaka težko delo, a dal bom vse od sebe, da mi uspe."

 

K. P.