Gorica 1, Celje 1

Nova Gorica, 01.10.2018

Nogometaši ND Gorica so v ponedeljek, 1. oktobra, odigrali srečanje 11. kroga PLTS. Na domačem terenu so se z ekipo Celja razšli z rezultatom 1:1.

Domači strateg, ki je tokrat tekmo zaradi kazni spremljal s tribune,  se je ponovno odločil za igralni sistem s tremi osrednjimi branilci. V primerjavi z zadnjo prvenstveno tekmo v Stožicah je v vratih Sorčana nadomestil Štrukelj, Lipuščka z debitantskim nastopom Oršolić, na levi strani obrambe pa je svojo priložnost dočakal Matija Kavčič.

Uvodne minute so minile v znamenju terenske premoči Celjanov, ki so zadrževali žogo v svoji posesti. Premoč so kronali v 10. minuti, ko so izigrali domačo obrambo in dosegli zadetek za 1:0. Po lepi dvojni podaji je Rudi Požeg Vancaš prišel do strela iz osrčja kazenskega prostora in svojo ekipo popeljal v vodstvo. Po prejetem zadetku so plavo-beli poskušali stopiti na žogo in jo zadržati v svoji posesti, a jim to ni najbolje uspevalo, saj je bilo v njihovi igri preveč napak. Medtem so rumeni ostajali nevarni, in prišli so do nekaj obetavnih situacij, a Goriška obramba na čelu s Štrukljem se ni pustila drugič premagati.

V 25. minuti je Tomiček poslal visoko žogo v nasprotni kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Kotnik in z glavo podal Roku Grudini, ki je iz neposredne bližine premagal gostujočega vratarja ter postavil rezultat 1:1. Po doseženem zadetku so Goričani zaigrali bolj samozavestno in vzpostavili ravnovesje na igrišču, a igralci Celja so še naprej ostajali nevarni. Preglavice je goriški obrambi povzročal predvsem Požeg Vancaš, saj je s svojo hitrostjo in kombinatorno igro poskrbel, da so Celjani prišli do nekaterih obetavnih situacij. V zaključku prvega polčasa bi se lahko sodnik srečanja odločil za najstrožjo kazen v domačo korist, a je ocenil, da je Grudina simuliral in mu namenil rumeni karton. 

Drugi del obračuna se je začel podobno kot prvi, torej z manjšo prevlado ekipe Celja. Plavo-beli so na trenutke lepo kombinirali, vendar so bile njihove podaje premalo natančne, da bi prihajali do priložnosti z zadetek. Težave v napadu so imeli tudi gostje, saj niso uspeli prebiti goriške obrambe. Monotona igra med obema kazenskima prostoroma je bila zaščitni znak prve polovice drugega polčasa. Gledalci so videli le redke polpriložnosti, ki pa niso navdušile. Športni park je po dolgem obdobju brez vznemirjenja poskočil v 68. minuti, ko je Požeg Vancaš prejel podajo na rob petmetrskega prostora in sprožil strel po sredini vrat, a izkazal se je Štrukelj in žogo odbil v kot. Nekaj minut kasneje se je domači vratar ponovno izkazal, ko je ubranil zelo nevaren strel Travnerja.

Nogometaši Gorice niso bili dovolj odločni, da bi zadržali žogo v svoji posesti in si pripravili kakšno priložnost, zato so pobudo prepuščali Celjanom, ki so postajali vse nevarnejši. Ob vstopu v zadnjih 10 minut srečanja so se plavo-beli nekoliko prebudili in si ustvarili nekaj akcij, a večje nevarnosti za gostujoča vrata ni bilo. V 88. minuti bi Grudina skoraj premagal lastnega golmana, po tem ko je poizkušal izbiti žogo iz kazenskega prostora, a na srečo Vrtnic je okroglo usnje zadelo prečko. 

Obračun se je končal z rezultatom 1:1, kar pomeni, da Goričani nadaljujejo svoj niz neporaženosti in z 18. točkami ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

 

Gorica - Celje 1:1 (1:1)

Športni park Nova Gorica

Gledalcev: 300

Sodniki: Asmir Sagrković (glavni sodnik), Tomislav Pospeh (1. pomočnik), Goran Mikača (2. pomočnik), Blaž Kos (4. sodnik)

Strelci: Grudina 24.; Požeg Vancaš 10.

ND Gorica: Štrukelj, Curk, Kavčič, Tomiček, Oršolić, Kavčič, Grudina, Kolenc (od 72. Gulič), Osuji, Kotnik (od 67. Jermol), Filipović (od 80. Smajlagić). Trener: M. Srebrnič

Celje: Rozman, Travner, Džinić, Andrejašič, Novak (od 90. Benedičič), Zaletel, Cvek, Pišek, Štraus (od 45. Kerin), Ibišević (od 75. Vizinger), Požeg Vancaš. Trener: D. Kosić

Rumeni karton: Grudina, Kolenc, Jermol, Smajlagić; Pišek, Travner 

Rdeči karton: /

 

K. P.