Zasedamo tretje mesto, kar je odlično

Nova Gorica, 02.10.2018

Goričani po remiju s Celjem nadaljujejo svoj niz neporaženosti na domačem igrišču. Svoje misli je podal debitant v začetni enajsterici Matija Kavčič.

Mladi bočni branilec, ki je prvič v plavo-belem dresu odigral vseh 90 minut, je s točko zadovoljen: "Tekmo smo začeli nekoliko zaspano in ne najbol zbrano, zato so nas Celjani hitro pritisnili ter kaznovali z zadetkom. Nato smo zaigrali mirneje in vzpostavili ravnovesje na terenu, kar nam je prineslo izenačenje. Do konca tekme smo dobro stali v obrambi in nismo dovolili, da bi prejeli zadetek. Res je, da nam ni uspelo zmagati, a niz neporaženosti se nadaljuje še sedmo prvenstveno tekmo zapored."

Trenutno stanje na lestvici je zelo dobro, saj Gorica zaostaja le za Olimpijo in Mariborom: "Zasedamo tretje mesto, kar je odlično. Smo mlada in motivirana ekipa, in naredili bomo vse, da ohranimo stik z vrhom oziroma z mesti, ki vodijo v boj za evropska tekmovanja, kar je seveda naš cilj."

Kavčič je bil na tekmi s Celjem prvič uvrščen v začetno enajsterico na prvenstvenem srečanju, in svojo priložnost je dobro izkoristil: "Dobil sem priložnost, katero sem težko čakal, in mislim, da sem jo dobro izkoristil. Proti Olimpiji je bilo nekoliko težje, saj je ob takšni situaciji težko priti v tekmo, a dokazal sem, da sem sposoben igrati v prvi ligi. Je pa prostora za napredek še veliko, zato je potrebno nadaljevati s trdim delom, ki predstavlja ključni pomen pri uspehu."

 

K. P.