V Kranju do popolnega izkupička

Nova Gorica, 07.10.2018

Nogometaši Gorice se v Kranju veselijo zmage z rezultatom 2:4. V srečanju 12. kroga Prve lige TS so bili uspešnejši od Triglava in tako poskrbeli za nadaljevanje serije brez poraza, ki je sedaj dolga že 9 tekem.

Gorica je boljše otvorila tekmo, in prevladovala na kranjski zelenici. S kombinatorno igro so nadzorovali potek srečanja, nasprotniku pa niso puščali prostora za ustvarjanje nevarnih akcij. V 8. minuti je Matija Kavčič prišel do zelo lepe priložnosti, a njegov strel je poletel prek vrat. Isti igralec je v 22. minuti s svojim prvencem popeljal Goričane v vodstvo. Prejel je podajo na rob kazenskega prostora, preigral nasprotnika in sprožil strel proti golu. Žoga je zadela enega izmed obrambnih igralcev Triglava, odbitek pa je mladi bočni branilec pospravil v mrežo. 21-letnik se je v prvem polčasu izkazal z nekaj lepimi potezami, poleg tega pa je bil pogosto nevaren za vrata nasprotnika. Na drugi strani ekipa Triglava ni bila nevarna za goriški gol, z izjemo strela z glavo, ki ga je sprožil Afoakwa. Gostje so nadzorovali potek obračuna, četudi so domači v zaključku prvega dela igre uspeli nekoliko stopiti na žogo in jo zadrževati v svoji posesti. Zaradi monotonosti v igri Triglava je bil zadetek, ki so ga dosegli v 44. minuti, veliko presenečenje za gostujoči tabor. Tom Žurga, ki je v igro vstopil že v 33. minuti je neoviran prišel do strela z razdalje 20 metrov in premagal Sorčana. Gorica je bila v prvem polčasu boljši nasprotnik, a je zaradi trenutka nezbranosti prejela zadetek, in vodstvo je izginilo. 

Drugi del srečanja se je začel v znamenju terenske premoči Triglava, ki je zadrževal žogo v svoji posesti, in Goričanom ni dopustil, da bi razvili svojo igro. Kazen za nekoliko slabši začetek je za plavo-bele prišla v 51. minuti, ko je Marko Gajič s strelom z roba kazenskega prostora premagal Sorčana in postavil rezultat 2:1. Po prejetem golu so se plavo-beli uspeli hitro pobrati, in 10 minut kasneje je bil izid že izenačen. Filipovič je padel v kazenskem prostoru domačih, sodnik pa je pokazal na belo točko in Kryeziuja poslal v slačilnico. Odgovornost je prevzel Osuji, in rutinirano premagal vratarja Triglava. Goričani so postajali vse nevarnejši, zato je bila domača obramba pod stalnim pritiskom. V 68. minuti je Bede Amarachi Osuji nekoliko ponesrečeno podal pred gol, a žoga je presenetila vratarja, ki je s svojim posredovanjem okroglo usnje poslal do Andrije Filipoviča. Mladi napadalec je iz neposredne bližine gola sprožil strel, ki je prečkal golovo črto, in tako postavil izid 2:3. Po prejetem zadetku so nogometaši Triglava stopili višje in začeli so ustvarjati pritisk na goriško obrambno linijo. Nogometaši Gorice so se z bolj napadalno igro nasprotnika precej uspešno spopadali, saj mu niso dopuščali, da bi prihajal v nevarne situacije, z izjemo nekaj polpriložnosti. Zanimivo je bilo, da so nevarnejši bili plavo-beli, ki so imeli v 86. minuti zaključno žogo za zmago, a je Džuzdanović, ki se je znašel sam pred domačim vratarjem, streljal mimo gola. Isti igralec je imel izjemno priložnost v sodnikovem dodatku, ko se je ponovno iz oči v oči srečal z vratarjem Triglava, ampak tudi tokrat je zgrešil cilj. Končni rezultat srečanja 2:4 je v 93. minuti postavil Bede Amarachi Osuji, ki je po asistenci Guliča zabil svoj drugi zadetek dneva.

Plavo-beli so tako z novo zmago potrdili tretje mesto in pred odhodom na reprezentančni premor poskrbeli, da vodilna Maribor ter Olimpija ostajata v družbi štirikratnih državnih prvakov.

 

Triglav – Gorica  2:4 (1:1)

Športni center Kranj

Gledalcev: 450

Sodniki: Darjan Kovačič (glavni sodnik), Robert Vukan (1. pomočnik), Grega Kordež (2. pomočnik), Mihael Antič (4. sodnik)

Strelci: M. Kavčič 21., Osuji 60., 92., Filipović 67.; Žurga 44., Gajič 51.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, T. Kavčič, Tomiček, M. Kavčič, Curk (od 72. Hodžić), Kolenc, Osuji, Kotnik, Grudina (od 62. Džuzdanović), Filipović (od 83. Gulič) Trener: M. Srebrnič.

Triglav: Čadež, D. Kryeziu, Šalja, Elsner, Gajič, Arh-Česen, Udovič, Mlakar, Afoakwa (od 33. Žurga), Tijanič, Majcen (od 79. Jurič). Trener: D. Dončič

Rumeni karton: Curk, Kotnik, Hodžić, Celcer; Kryziu, Šalja, Udovič. 

Rdeči karton: D. Kryeziu

 

K. P.