V nadaljevanje odhajamo sproščeni

Nova Gorica, 08.10.2018

Plavo-beli so v gosteh premagali Triglav in se pred reprezentančnim premorom utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Svoje vtise s tekme je podal strelec dveh zadetkov, Osuji. 

Na tekmi polni preobratov se je Gorici uspelo vrniti iz rezultatskega zaostanka in osvojiti tri točke: "Videli smo lahko odlično reakcijo ekipe, kot vselej smo se borili do konca in zabeležili želeni rezultat, zato na reprezentančni odmor odhajamo mirni. Najprej nas čaka nekaj počitka, nato pa bomo nadaljevali s trdim delom."

Ofenzivni vezist v goriški zasedbi je prikazal odlično predstavo, ki jo je kronal z dvema zadetkoma in podajo pri prvencu Matije Kavčiča. Poleg svoje dobre igre ga veseli tudi dejstvo, da so se uspeli vrniti iz rezultatskega zaostanka in tekmo zmagati: "Nisem zadovoljen samo s svojo predstavo, ampak sem zadovoljen s predstavo vseh, celotnega moštva, saj smo kljub hitremu preobratu domačih in zaostanku z 2:1 v začetku drugega polčasa obdržali dvignjene glave. Vsi skupaj smo si tega želeli in uspelo nam je. Vesel sem zase, vesel sem za ekipo in nadejam se, da bo tako tudi po prihodnji prvenstveni tekmi z Mariborom."

Po dobrem začetku so Goričani povedli, nato pa so jih nogometaši Triglava na koncu prvega in začetku drugega polčasa šokirali z zadetkom: "Zelo težko je bilo priti nazaj v igro, saj so domači v drugi polčas prišli z več energije in takoj zadeli, vendar ohranili smo željo in zagnanost ter se hitro vrnili z zadetkom za 2:2. Sledila sta še dva zaslužena gola in dobili smo to, po kar smo prišli, torej zmago in potrditev tretjega mesta."

Na vrsti je reprezentančni premor, in s tem priložnost, da se igralci odpočijejo in naberejo novih moči za nadaljevanje prvenstva. Gorica po tretjini odigranih tekem z 21 točkami zaseda 3. mesto: "Zelo pomembno je, da v premor vstopamo z zmago. V nadaljevanje odhajamo sproščeni, kajti storili smo, kar smo morali. Nabrali smo veliko točk in prvo tretjino prvenstva končujemo na visoki, za nekatere celo nepričakovani poziciji, ampak tukaj smo, tega se zavedamo in v tem stilu moremo iti naprej, že od prve tekme, ki nas čaka po premoru, ko v Novo Gorico prihaja Maribor."

 

K. P.