Mlada reprezentanca zaključila s kvalifikacijami

Nova Gorica, 17.10.2018

Slovenska reprezentanca do 21 let je v torek zaključila zadnji reprezentančni cikel v sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Med izbranci selektorja Primoža Glihe sta ponovno bila dva člana ND Gorica, in sicer Žiga Lipušček in Grega Sorčan, Jan Humar je zaradi osebnih razlogov udeležbo odpovedal. 

V petek so se pomerili proti ekipi Bolgarije in iztržili neodločen rezultat 1:1. Gregi Sorčanu je pripadla čast, da je nosil kapetanski trak. Z Lipuščkom sta odigrala vseh 90 minut in skoraj bi svojo mrežo ohranila nedotaknjeno, a so Bolgari v 86. minuti dosegli izenačujoči zadetek. 

V torek jih je čakal obračun s favorizirano izbrano vrsto Francije, ki do tedaj še ni oddala točke. Slovenski nogometaši, med katerimi sta bila tudi njihov kapetan Sorčan in Lipušček, so se pogumno podali v boj z nogometno velesilo in si priborili točko, saj se je srečanje zaključilo z rezultatom 1:1. 

Z omenjenim remijem so Slovenci zaključili kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki se bo odvijalo leta 2019. V svoji skupini so osvojili končno 2. mesto, ki pa jim na žalost ne prinaša dodatnih kvalifikacij, saj se v le-te uvrstijo le najboljše 4 drugouvrščene ekipe, torej Slovencev na prihajajočem prvenstvu ne bo. 

Grega Sorčan je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo zbral 9 nastopov, kar pomeni, da je branil na vseh tekmah z izjemo prvega srečanja s Črno goro. Na zadnjih 4 obračunih je opravljal vlogo kapetana, kar še dodatno dokazuje, kako pomemben člen izbrane vrste je bil. 

Žiga Lipušček je nastopil na 5 kvalifikacijskih obračunih in dosegel 1 zadetek. Postopoma je pridobival vedno večjo vlogo v ekipi in na koncu je postal nepogrešljiv člen v reprezentanci do 21 let. 

Jan Humar je v igro vstopil na 2 kvalifikacijskih obračunih. Igral je na obeh tekmah proti Luksembrugu in soigralcem pomagal priti do točk, ki so jim na koncu prinesle 2. mesto v skupini.

 

K. P.