ND Gorica in OK Gorica odslej kot eno

Nova Gorica, 19.10.2018

Nogometno društvo Gorica in Odbojkarski klub Gorica začenjata sodelovanje s sloganom 'Združujemo šport'.

Dva najbolj uveljavljena športna kluba v Novi Gorici sta se odločila, da se povežeta in začneta sodelovati na različnih področjih. Oba imata v goriški regiji dolgo tradicijo, ki dodatno pripomore pri iskanju skupnih točk med organizacijama, ki sicer ne delujeta na enakem športnem področju. Z omenjenim sodelovanjem dokazujeta, da je šport izjemno povezovalno sredstvo, in da sta skupaj močnejša. 

Nogometaši in odbojkarice so s skupnim sodelovanjem pričeli septembra, ko so na prvi šolski dan na poti v šolo pospremili šolarje in prvošolčke, sledila je predstavitev ekip na Bevkovem trgu, v prihodnosti pa bodo sodelovali v promocijskih akcijah. Poleg tega bosta kluba medsebojno povezana tudi na ostalih najrazličnejših področjih. 

Direktor ND Gorica Sebastjan Komel je o sodelovanju povedal: "Moram poudariti, da je do sodelovanja z odbojkarskim klubom Gorica prišlo po izrazito naravni poti, in po mojem osebnem prepričanju je to najboljša pot, ker se na tak način rodi nekaj, kar lahko preživi na dolgi rok.''

Nadaljeval je: ''Naša skupna imenovalca sta ambicioznost in ponižnost, istočasno pa tudi zavedanje kje smo šibki in kje smo močni. Predvsem to, da želimo najprej imeti stvari čiste pred svojim pragom in se povezovati z isto mislečimi. Tako kot se je to sodelovanje začelo, torej po naravni poti, mislim, da se kasneje začnejo križati tudi nekakšna prepletanja med kluboma npr. to da imamo par dveh zaljubljencev, da imamo brata in sestro, da imamo zelo prepoznavna kapetana in zelo kvalitetne tujce."

Povezovanju dveh klubov je zelo naklonjen tudi tehnični direktor OK Gorica, Miha Macus: "Med OK Gorica in ND Gorica je že kar nekaj časa dišalo po sodelovanju. Obojni si med drugim želimo tudi številčne podpore s tribun, in zakaj ne bi tega naredili s skupnimi močmi. S sloganom 'ZDRUŽUJEMO ŠPORT' smo se tega tudi lotili.''

''Ekipa Gen-i Volley letos napada sam vrh državnega prvenstva in pokala, zato temu cilju posvečamo pozornost prav na vseh področjih, in eno izmed teh je oglaševanje. Del tega oglaševanja uresničujemo skupaj z ND Gorica. Zelo se veselimo naslednjih akcij, preko katerih verjamem, da bomo pridobili še večje zaupanje podpornikov in to skupno pozitivno energijo prenesli tudi na parket ter travo."

 

K. P.