Z Muro za polfinale

Nova Gorica, 23.10.2018

ND Gorica bo v sredo, 24. oktobra, odigrala prvo srečanje četrtfinala Pokala Slovenije. Plavo-beli se bodo v novogoriškem Športnem parku pomerili z ekipo Mure.

Vrtnice so bile v dosedanjem delu tekmovanja bolj suverene, je pa res, da so imele nekoliko lažja nasprotnika. Goričani so najprej z rezultatom 0:5 odpravili Plamo Podgrad, nato pa so z 0:2 premagali Brda. 

Muraši so v prvem krogu izločili Rogaško po zmagi z izidom 1:3, v osmini finala pa so bili boljši od Rudarja iz Velenja. Premagali so ga z rezultatom 1:0.

Mura je v odlični formi, saj so na zadnjih treh prvenstvenih tekmah osvojili 7 točk. Na domačem igrišču so deklasirali Maribor in mu nasuli kar 4 zadetke. Sledil je neodločen izid z ekipo Domžal, čeprav so še 5 minut pred koncem zaostajali za 2 gola. V prejšnjem krogu so z rezultatom 2:1 premagali Rudar in se točkovno izenačili z Domžalami in Celjem.

Ob pogledu na Murine rezultate v letošnji sezoni je jasno, da gre za zelo neugodno ekipo, kar je dokazala tudi na prvi medsebojni tekmi z Gorico v aktualni sezoni. Muraši so večji del tekme vodili in v 65. minuti je njihova prednost znašala 2 zadetka. Goričani so točko rešili šele v zaključku tekme, ko sta zadela Filipović in Lipušček. 

Na domačem igrišču so Muraši zelo močni, zato je pomembno, da plavo-beli v Športnem parku vknjižijo dober rezultat. Svoje misli o prihajajoči pokalni tekmi je z nami delil Mark Gulič: "Pričakujemo zmago. Srečanje z Mariborom smo pustili za sabo, zato smo sedaj fokusirani na četrtfinale in kot vedno, bomo dali vse od sebe in pokazali pravi obraz ter željo.''

''Naš cilj je zmaga, kajti velik plus je imeti prednost pred povratno tekmo. Odigrali bomo dva obračuna, torej ne odloča samo en dvoboj, torej bomo morali biti na obeh več kot odlični.”

 

K. P.