Na prvi tekmi brez uspeha

Nova Gorica, 24.10.2018

Nogometaši ND Gorica so na prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije doživeli visok poraz. V novogoriškem Športnem parku je z 0:3 slavila NŠ Mura. 

Domači so srečanje dobro otvorili in prevzeli pobudo na igrišču. Poskušali so napadati, a niso uspeli prihajati pred nasprotnikova vrata. Kar ni uspelo plavo-belim, so storili nogometaši Mure. V 12. minuti je Luka Šušnjara poslal lep predložek v kazenski prostor, kjer se je sam znašel Nik Lorbek in z glavo žogo poslal v mrežo. Po prejetem zadetku so gledalci spremljali nepovezano igro obeh ekip, ki sta delali precej napak pri oddaji žoge, zato nista uspeli prihajati v obetavne situacije za zadetek.

Muraši so imeli nekoliko več posesti žoge, Goričani pa so se pomaknili na svojo polovico in poskušali s protinapadi, ki pa niso bili uspešni. Igralci Gorice so bili v podrejenem položaju, zato je Mura nadzorovala potek tekme. Ni bilo videti tiste borbenosti, ki so jo plavo-beli kazali na prvenstvenih tekmah. Nevarno je bilo le pred domačim golom, a goriška obramba na čelu s Sorčanom se ni pustila še drugič premagati. 

Drugi polčas se je začel z 'mini' pritiskom domače ekipe, ki ni obrodil sadov, saj je bila obramba Mure dovolj pozorna, da ni dopustila izenačenja izida. Po nekaj minutah prevlade Goričanov so Muraši ponovno prevzeli pobudo in domače potisnili na svojo polovico. Ob polovici drugega dela tekme je Gorica le uspela zadržati žogo v svoji posesti in prisiliti Muro, da se odmakne iz plavo-bele polovice, in posledično so lahko domači nogometaši nekoliko zadihali. Da so še vedno nevarni so gostje dokazali v 70. minuti, ko se je Rok Sirk iz oči v oči srečal s Sorčanom. Mladi vratar je Sirkov strel ubranil, nato se je žoga odbila do Luke Bobičanca, ki se sprožil proti vratom, a njegov strel je blokiral Matteo Tomiček.

Trener MiranSrebrnič je do 76. minute opravil vse tri menjave, da bi poživil igro svoje ekipe. V zadnji četrtini tekme so plavo-beli sprožili nekaj nevarnih strelov proti nasprotnikovim vratom, a Obradović je bil vselej na mestu. Goriško neučinkovitost so Muraši znali kaznovati in v 85. minuti srečanja, je po hitrem protinapadu za 0:2 zadel rezervist Amadej Maroša. Isti igralec je v 93. minuti postavil končni rezultat 0:3.

Povratno srečanje je na sporedu prihodnjo sredo, 30.10.2018 ob 13.30, še pred tem pa nogometaše Gorice v nedeljo čaka gostujoči dvoboj z NK Domžale. Tekma prične ob 16. uri.

 

Gorica – Mura  0:3 (0:1)

Športni center Nova Gorica

Gledalcev: 350

Sodniki: David Šmajc (glavni sodnik),  Rafael Ajdovec (1. pomočnik), Miha Kalan (2. pomočnik), Marko Podgoršek (4. sodnik)

Strelca: Lorbek 12., Maroša 85., 93.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, T. Kavčič, Tomiček, M. Kavčič, Hodžić, Kolenc, Osuji, Humar (od 66. Jermol), Gulič (od 76. Džuzdanović), Filipović (od 62. Smajlagić). Trener: M. Srebrnič.

Mura: Obradović, Kous, Bošković, Peričić, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara (od 88. Horvat), Bobičanec, Kouter (od 70. Karničnik), Sirk (od 80. Maroša) Trener: A. Šimundža

Rumeni kartoni: Filipović, T. Kavčič, Osuji; Šturm

Rdeči karton: /