Sledi gostovanje v Domžalah

Nova Gorica, 26.10.2018

Nogometaši ND Gorica bodo v nedeljo, 28. oktobra, odigrali srečanje 14. kroga Prve lige TS. Za nove prvenstvene točke se bodo v gosteh borili z Domžalami. 

Stanje na lestvici

Novogoriška ekipa je na lestvici bolje postavljena, saj z 21 točkami zaseda 3. mesto, medtem ko so Domžale postavljene na 5. pozicijo s 16 točkami.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Prvi dvoboj med ekipama v letošnji sezoni je bil prava paša za oči in brez dvoma ena izmed najbolj atraktivnih tekem v letošnji sezoni PLTS. Priložnosti so si sledile ena za drugo, zato nihče ni mogel ostati ravnodušen. Gorica je srečanje dobila z izidom 1:0, po tem ko je iz enajstmetrovke zadel Bede Amarachi Osuji. 

Trener

Ime in priimek: Simon Rožman

Starost: 35

Prejšnji klubi: NK Celje

Najvišja točka trenerske kariere: NK Domžale

Najljubši igralni sistem: 4-3-3

Število tekem na klopi sedanjega kluba: 99

Forma nasprotnika 

Domžalčani v zadnjem obdobju ne blestijo, saj so na zadnjih treh prvenstvenih obračunih uspeli zbrati le 2 točki. Porazu v Velenju sta sledila še neodločena izida proti Muri in Aluminiju. V sredo so utrpeli še pokalni poraz proti Mariboru in jasno je, da njihova forma ni najboljša. Ne smemo pa zanemariti dejstva, da je v vrstah Domžal nekaj zelo kvalitetnih posameznikov, ki lahko z individualno potezo spremenijo potek tekme. 

Prejšnja tekma

Prejšnji teden so v Kidričevem odigrali tekmo brez zadetkov in osvojili točko. Srečanje je bilo precej izenačeno in obe ekipi sta imeli nekaj obetavnih priložnosti za zadetek, a jih nista izkoristili. Precej aktiven je bil novinec v rumenem dresu Dejan Lazarević, ki je sprožil naveč strelov proti vratom, vendar zadeti ni uspel. V zaključku tekme so varovanci Simona Rožmana ostali na igrišču z igralcem manj, ampak domači tega niso znali izkoristiti in tekma se je končala z rezultatom 0:0.

Ključni igralec pri nasprotniku

Kot ključna bi lahko pri ekipi Domžal izpostavili dva igralca, in sicer Agima Ibraimija in Senijada Ibričića, slednji se za dvoboj proti Gorici vrača v moštvo, po tem ko je kazen treh tekem prepovedi zaradi direktnega rdečega kartona na srečanju z Muro bila po pritožbi s strani rumenih zmanjašana na dve. Tokrat se bomo osredotočili na bivšega igralca Maribora. Ibraimi si je z leti nabral veliko izkušenj, še bolj pomembno pa je, da jih na igrišču zna unovčiti. V fazi ofenzive je vedno izredno nevaren za nasprotnikova vrata, saj je njegov strel zelo dober. Ker zna zadržati žogo je zelo pomemben, ko ekipa gradi igro in pripomore pri sestavljanju napadalnih akcij. V aktualni sezoni je dosegel 2 zadetka in branilci Gorice se bodo morali zelo potruditi, da bo pri tem ostalo tudi po nedeljski tekmi.

Vroči igralec pri nasprotniku

Oznako 'vroč' bomo tokrat pripeli branilcu Domžal, Tilenu Klemenčiču. Kljub temu da Domžalčani v zadnjem obdobju ne blestijo, mladi centralni branilec kaže dobre predstave in skrbi, da se njihova mreža čim manj trese. V aktualni sezoni je dosegel 2 zadetka, kar je za tako defenzivno naravnanega nogometaša precej dober izkupiček. Odigral je vse prvenstvene tekme razen 4. kroga, ko ni imel pravice nastopa, kar nakazuje kako pomembna je njegova vloga v domžalski obrambi.

Vroči igralec pri ND Gorica

Pri Gorici bomo, kljub temu da je na zadnjih dveh tekmah prejela 6 zadetkov, izpostavili branilca, in sicer Uroša Celcerja. Tako proti Mariboru, kot tudi proti Muri je prikazal zelo borbeno igro in nasprotnikom ni pustil, da so prihajali do priložnosti na njegovi strani igrišča. Koristen je bil tudi v napadalnih akcijah, saj je poslal kar nekaj lepih predložkov v kazenski prostor, ki pa na žalost niso bili izkoriščeni. Celcer je v dobri formi, kar bo proti Domžalam zelo pomembno, saj je eden izmed ključnih igralcev v plavo-belem moštvu. 

Medsebojne tekme 

Ekipi sta odigrali 73 medsebojnih obračunov. Uspešnejša je Gorica, ki je vknjižila 29 zmag, 21 neodločenih izidov in 23 porazov. 

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

Novosti na tem spisku ni, torej bo Miran Srebrnič ponovno pogrešal Alena Jogana in Leona Mariniča. 

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Slavko Vinčič, s strani mu bosta pomagala Tomaž Klančnik in Uroš Benc, vlogo četrtega sodnika bo opravljal Tadej Friš, na dogajanje v kazenskem prostoru pa bosta pozorna Roman Glažar ter Alen Boršak. 

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu TV Slovenija 2. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

K. P.