Pokalne poti je konec

Nova Gorica, 31.10.2018

Pokalne poti je konec. Igralci ND Gorica so na povratni tekmi četrtfinala na Fazaneriji proti ekipi Mure izgubili s 3:2, in posledično izpadli iz tekmovanja s skupnim rezultatom 6:2 v korist Murašev. 

Goričani so tokrat tekmo začeli z udarno enajsterico v taktični postavitvi 3-5-2. Na drugi strani je bila začetna enajsterica Mure v primerjavi z obračunom v Športnem parku precej spremenjena, saj so priložnost za igro dobili nekateri nogometaši, ki jih nismo vajeni v prvi postavi črno-belih. 

Vsi načrti plavo-belih so se porušili že v 6. minuti, saj so Muraši preko Amadeja Maroše iz svoje prve priložnosti prišli do vodstva. Domači igralci so imeli pobudo na igrišču in žoga je bila več v njihovi posesti, a kljub temu so Goričani v 17. minuti uspeli izenačiti, ko je zadel Matija Kavčič. Plavo-beli niso bili nenevarni, čeprav jim igra nekako ni stekla. Ustvarili so si nekaj polpriložnosti in bili zelo blizu drugega zadetka, a Filipovićev strel je domača obramba uspela blokirati. Zgrešene podaje so bile glavni razlog, da Gorica ni uspela razviti svoje igre, na drugi strani pa je Mura suvereno branila svojo prednost, čeprav za goriška vrata niso bili posebej nevarni. 

Drugi polčas se je začel natanko tako, kot se je končal prvi, z zadetkom Mure. Tomi Horvat je skupni rezultat povišal na 5:1 , in s tem zapečatil usodo plavo-belih. Po tem zadetku je bilo jasno, da upanja za napredovanje ni več. Muraši so popolnoma nadzorovali potek srečanja, nogometašem Gorice pa je postalo jasno, da je pokalnega tekmovanja zanje konec, kar pa ne pomeni, da se niso borili do zadnjega sodnikovega piska.

Trener Srebrnič je v drugem delu tekme naredil vse 3 zamenjave, s katerimi je poskušal poživiti igro, a velikega učinka ni bilo. V 65. minuti so imeli domači še nekoliko sreče, ko se je po strelu Žana Karničnika žoga od Mattea Tomička odbila v goriško mrežo. Skupni rezultat je tedaj bil že 6:1 v korist črno-belih in dvoboj je bil dokončno odločen. Gorici je uspelo rezultat znižati, ko je Smajlagić zadel za končnih 3:2 oziroma skupnih 6:2 za Muro, ki je bila v tem četrtfinalnem paru boljši nasprotnik. 

Nova tekma Goričane čaka že v soboto, ko v domači Športni park prihaja NK Rudar Velenje.

 

Mura – Gorica  3:2 (1:1)

Mestni stadion Fazanerija

Gledalcev: 1300

Sodniki: Roman Glažar (glavni sodnik), Matej Vojska (1. pomoč), Dejan Povšnar (2. pomoč), Dejan Balažič (4. sodnik)

Strelci: M. Kavčič 17., Smajlagić 82.; Maroša 6., Horvat 51., Karničnik 65.

ND Gorica: Sorčan, Celcer, T. Kavčič (od 46. Tomiček), Lipušček, M. Kavčič, Curk, Kolenc (od 63. Jermol), Osuji (od 71. Smajlagić), Grudina, Kotnik, Filipović. Trener: M. Srebrnič.

Mura: Obradović, Pucko, Kurbus, Bošković, Rebernik, Maruško (od 76. Kouter), Lorbek (od 66. Kozar), Karničnik, Horvat, Šušnjara (od 76. Bobičanec), Maroša. Trener: A. Šimundža

Rumeni karton: Kouter

Rdeči karton: Filipović

 

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

K. P.