Noben poraz ne prinese nič dobrega

Nova Gorica, 31.10.2018

Za plavo-bele se pokalna pot zaključuje. Na povratnem srečanju so bili poraženi, zato v polfinale potuje Mura. Svoje poglede na povratno tekmo je podal Miran Srebrnič.

Pravi, da so usodno napako naredili že na domačem terenu, kjer so izgubili z rezultatom 0:3. Tudi v Murski Soboti Goričani niso blesteli in Srebrnič se tega zaveda:"V tekmo smo želeli iti s pritiskom, da bi dosegli zadetek kar se da hitro, vendar se to ni obneslo, saj očitno trpimo, ko smo postavljeni v obrambi malo višje, kar se je pokazalo tudi na prejšnjih tekmah.''

''Četrtfinalni dvoboj je bil odločen v Novi Gorici, kjer smo imeli slab dan. Danes prav tako ni bilo uredu, zato si napredovanja preprosto nismo zaslužili, kajti Mura je bila boljši nasprotnik. Osredotočiti se moramo na tisto kar znamo, saj se nam ob preveliki želji stvari ne izidejo. Biti moramo kompaktni, se dobro postaviti v obrambi in dobro brati tekmo, da kasneje lahko izkoristimo protinapade oziroma priložnosti. Danes preprosto ne moremo bit zadovoljni s predstavo."

Srebrnič meni, da bo izpad iz pokalnega tekmovanja vplival na prihajajoče tekme, a v isti sapi poudarja, da so iz pravega testa za uspešno nadaljevanje prvenstva: "Noben poraz ne prinese nič dobrega, ampak moramo se pobrati, dvigniti glave in že v soboto, ko v Novo Gorico prihaja Rudar, iti na zmago ter vse tri točke. Stojimo dobro na lestvici in v prvenstvu moramo narediti dober rezultat, saj verjamem, da smo tega sposobni." 

 

K. P.