Z Rudarjem do točke

Nova Gorica, 03.11.2018

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 3. novembra, odigrali srečanje 15. kroga PLTS. V novogoriškem Športnem parku so se z ekipo Rudarja razšli z rezultatom 2:2. 

Plavo-beli so po nekaj tekmah premora ponovno začeli v taktični postavitvi 4-2-3-1, kar je prineslo nekaj novih imen v začetni enajsterici. Svojo priložnost sta dobila Smajlagić, ki je v udarni enajsterici nadomestil kaznovanega Filipovića, in Džuzdanović, ki je izkoristil spremembo igralnega sistema. V uvodnih minutah tekme so igralci Rudarja prevzeli pobudo na igrišču in žogo zadrževali v svoji posesti. Poskušali so si ustvarjati obetavne situacije za zadetek, a domača obramba je bila čvrsta in ni dopuščala presenečenj. Goričani so želeli s protinapadi priti do priložnosti, vendar so delali preveč napak pri oddaji oz. sprejemu žoge, zato so jih gostje z lahkoto zaustavljali. V 22. minuti so nogometaši Rudarja šokirali domačine. Trifković je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Curk in z glavo žogo odbil. Okroglo usnje je nato v roko zadelo nogometaša Velenja Radića, a sodnik na presenečenje vseh tega ni videl. Žoga se je odbila do Tučića, ki je z lahkoto dosegel zadetek. Po prejetem golu so plavo-beli zaigrali bolj odločno, kar se jim je takoj obrestovalo, saj je bil le 5 minut kasneje rezultat že izenačen. Lipušček je odvzel žogo nasprotnikovemu napadalcu in z njo odhitel proti napadalni polovici, nato pa je podal odlično globinsko podajo Smajlagiću, ki je bil hitrejši od Velenjskih branilcev in hladnokrvno zadel za 1:1. Po izenačujočem golu so se nogometaši Gorice ponovno postavili nekoliko bolj defenzivno, a ostajali so nevarni iz protinapadov. Enega takih je skoraj izkoristil Osuji, čigar strel je iz golove črte izbil gostujoči branilec. V zaključku polčasa so postajali domači vse bolj podjetni. V 44. minuti je imel Smajlagić izjemno priložnost za zadetek, a je njegov strel ubranil Pridigar. Do konca prvega dela igre so plavo-beli prišli še do dveh zelo obetavnih situacij, a žoga ni želela v mrežo. 

Drugi del tekme so boljše začeli domači nogometaši, saj so imeli žogo več v svoji posesti, prihajali so tudi do obetavnih situacij, ki pa jih niso uspeli izkoristiti. Slika iz prvega polčasa se je obrnila, saj so plavo-beli več igrali, Rudar pa je poskušal iz protinapadov. V 59. minuti so Knapi nevarno zapretili prek Radiča, ki je zatresel okvir domačega gola. Po omenjeni priložnosti so gostje postopoma prevzemali pobudo in zopet so začeli narekovati ritem igre. Svojo prevlado so nogometaši Velenja kronali v 64. minuti, ko je po podaji iz kota z glavo zadel Tučić. Domači so se uspeli pobrati šele 10 minut kasneje, ko so ponovno vzpostavili ravnovesje moči na terenu in to se jim je takoj obrestovalo. V 77. minuti je Smajlagič padel v kazenskem prostoru, sodnik pa je dosodil najstrožjo kazen. Odgovornost je prevzel Osuji in izenačil rezultat na 2:2. Sledilo je obdobje brez velikih priložnosti, saj so igralci obeh ekip delali preveč napak. Razburljivo je bilo le v samem zaključku tekme, ko je Kašnik z glavo streljal malenkost mimo gola. Srečanje se je zaključilo z rezultatom 2:2, kar pomeni, da je Gorica vknjižila svojo 22. točko in ostaja na 3. mestu. 

 

Gorica – Rudar Velenje  2:2 (1:1)

Športni center Nova Gorica

Gledalcev: 400

Sodniki: Nejc Kajtazovič (glavni sodnik), Simon Smej (1. pomoč), Gorazd Topolnik (2. pomoč), Vojko Goričan (4. sodnik)

Strelci: Smajlagić 27., Osuji (11m) 78.; Tučić 22., 64. 

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Tomiček, Lipušček, Curk, Kolenc, Grudina, Osuji, Kotnik, Džuzdanović (od 66. Gulič), Smajlagić (od 84. Kavčič). Trener: M. Srebrnič.

Rudar Velenje: Pridigar, Kašnik, Tomašević, Dedić, Hrubik, Trifković, Bolha, Arap, Pušnik (od 60. Škoflek), Radić (od 73. Črnčič), Tučić (od 85. Kamara). Trener: M. Pušnik

Rumeni karton: J. Kolenc, Osuji; N. Pušnik, D. Arap, Bolha. 

Rdeči karton: /

 

Tekst: Kristjan Pahor