Poročilo: Domžale 3, Gorica 1

Nova Gorica, 07.11.2018

Nogometaši ND Gorica so v zaostalem srečanju 14. kroga Prve lige TS klonili. V gosteh so proti ekipi Domžal izgubili z rezultatom 3:1.

Miran Srebrnič se je tokrat odločil za nekaj taktičnih sprememb, kajti na krilnem položaju je od prve minute zaigral Matija Kavčič. Kaznovanega Kolenca je na sredini igrišča nadomestil Humar, v konici napada je ob Kotniku začel Smajlagić.

Domžale so takoj prevzele pobudo na igrišču in goste potisnile pred svoj kazenski prostor. Za preveliko pasivnost so bili plavo-beli kaznovani v 10. minuti, ko se je po zmedi v kazenskem prostoru najbolje znašel Matija Podlogar, ki je žogo pospravil v mrežo. Po prejetem zadetku so se nogometaši Gorice postavili višje proti nasprotnikovim vratom in začeli igrati bolj napadalno. Domači so še vedno prevladovali, a njihova premoč ni bila tako očitna kot v uvodnih minutah srečanja. V 33. minuti so bili rumeni po prostem strelu Senijada Ibričića zelo blizu drugega gola, a Sorčan je odlično posredoval in njegov poizkus ubranil. Na drugi strani vratar Mulalić ni imel dela, saj si Goričani niso uspeli priigrati nobene priložnosti. Nov šok za plavo-belo moštvo se je zgodil v 40. minuti, ko je po strelu Shamarja Nicholsona nespretno posredoval Sorčan in žoga je končala v mreži. Prvi polčas je zaznamovala prevlada igralcev Domžal, ki so gostom le redko dopuščali prehajanje v napadalno polovico. Rumeni so si ustvarili lepo število priložnosti in dve uspešno izkoristili, medtem ko plavo-beli niso našli recepta za izvedbo napadalnih akcij. 

Drugi del tekme se je za Vrtnice začel zelo obetavno, saj je bilo pred golom domačega vratarja hitro vroče. Po podaji s prostega strela je Kotnik z glavo sprožil v okvir, a Mulalić se je izkazal. Pritisk plavo-belih se ni stopnjeval in slika na terenu je hitro postala podobna tisti iz prvega polčasa. Napako gostujoče obrambe v 55. minuti Ibričiću ni uspelo kaznovati, je pa zato Gorici po nekaj minutni prevladi Domžal le uspelo pobrati in to so takoj izkoristili. V 62. minuti je domača obramba storila napako, ki jo je odlično izkoristil Semir Smajlagić in zadel za znižanje zaostanka. Nekaj trenutkov kasneje je imel Žiga Lipušček izjemno priložnost za izenačenje, a je z glavo meril nenatančno. Sledil je močan pritisk goriških nogometašev, ki so imeli nekaj lepih priložnosti za zadetek, ki pa jih niso znali izkoristiti. Stari nogometni rek 'kdor ne da, dobi' se je v 76. minuti izkazal za verodostojnega, saj je Nicholson z glavo zadel za rezultat 3:1. Gostje so zapravili nekaj zelo lepih situacij za gol in bili za to kaznovani.

Kljub zaostanku dveh zadetkov se plavo-beli niso predali in še naprej poskušali pridi do izenačenja. Imeli so nekaj polpriložnosti, vendar so le-te ostale neizkoriščene. Srečanje se je tako končalo z rezultatom 3:1 v korist Domžal.

 

Domžale – Gorica  3:1 (2:0)

Športni center Domžale

Sodniki: Bojan Mertik (glavni sodnik), Tomaž Klančnik (1. pomoč), Uroš Benc (2. pomoč), Tarej Friš (4. sodnik), Roman Glažar (5. sodnik), Vojko Goričan (6. sodnik)

Strelci: Smajlagić (62.); Podlogar (10.), Nicholson (40. in 76.)

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Tomiček, Lipušček, Celcer, Osuji, Grudina, Humar, M. Kavčič (od 67. Džuzdanović), Kotnik (od 76. Jermol), Smajlagić. Trener: M. Srebrnič.

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Hodžić (od 72. Žužek), Mujan (od 81. Belima), Sikošek, Ibričić, Podlogar (od 86. Kirm), Melnjak, Nicholson, Dobrovoljc, Gnezda Čerin. Trener: S. Rožman

Rumeni karton: Humar (34.); Gnezda Čerin (28.)

Rdeči karton: /

 

Foto: Lado Vavpetič / NKD

Besedilo: Kristjan Pahor