Komentar tekme je podal Miran Srebrnič

Nova Gorica, 07.11.2018

Plavo-beli so izgubili v Domžalah, a še vedno ohranjajo 3. mesto na lestvici. Svoje poglede na tekmo je podal trener Miran Srebrnič.

Na obračunu, ki je ponudil veliko priložnosti na obeh straneh, so bili bolj konkretni Domžalčani: "Prvi del tekme je bil malce bolj taktičen, postavili smo se na svojo polovico in nismo jim pustili veliko prostora. Imeli so pritisk, ogromno udarcev iz kota in predložkov iz igre, ampak nevarne situacije smo dobro reševali. Oba zadetka smo prejeli po veliki napaki. Prvega po nespretnem izbijanju, drugega po nesrečnem dogodku, ki se pač zgodi,'' je sprva dejal Srebrnič.

Nadaljeval je: ''Med polčasom, po zaostanku z dvema goloma, v slačilnici moštva ni bilo enostavno dvigniti, ampak uspelo nam je, nakar smo odigrali zelo dober polčas. Hitro smo zadeli, imeli tri zares velike priložnosti, ampak grešili smo iz ugodnih položajev, kar je res škoda. Sledila je kazen v obliki tretjega zadetka, ki je odločil tekmo. Zamudili smo priložnosti za izenačenje, ki bi nas pripeljale tudi do boja za zmago, vendar s tem se je potrebno sprijazniti in iti v naslednje tekme s pokončno držo.”

Goričani so slabo izkoriščali svoje priložnosti in mogoče je bilo prav to krivo, da so vse točke odnesli nogometaši Domžal: "Lahko bi rekli, da je za poraz kriva slaba realizacija, lahko bi pa tudi rekli, da smo izgubili zaradi napak v obrambi. To je sestavni del nogometne igre in takšne stvari spadajo k temu.”

 

Besedilo: Kristjan Pahor