Mura znova učinkovitejša

Nova Gorica, 11.11.2018

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 10. novembra, odigrali srečanje 16. kroga PLTS. Na Fazaneriji so proti ekipi Mure izgubili z rezultatom 1:0 in predali 3. mesto.

Pred tekmo je bilo jasno, da je na kocki za obe ekipi zelo veliko. Vrtnice bi si z zmago močno utrdile 3. mesto, črno-beli pa bi s tremi točkami, vsaj začasno, prevzeli goriško pozicijo. Miran Srebrnič si je tokrat zamislil taktično postavitev 4-4-1-1. V osrčju vezne linije sta zaigrala Kolenc in Grudina, Jan Humar pa je svoje mesto dobil na krilnem položaju. Plavo-beli so se na začetku srečanja postavili v obrambno formacijo in Murašem prepustili pobudo na igrišču. Tak način igre je dobro deloval, saj domači niso bili nevarni. Prekmurci niso imeli recepta za preboj goriške zadnje linije, ki je odlično kljubovala vsem poskusom črno-belih. Nogometaši Gorice so nekajkrat obetavno krenili na nasprotno polovico, a tam jih ni bilo dovolj, da bi resneje ogrozili Obradovičeva vrata. Prvi spodrsljaj gostujoče obrambe bi se lahko zelo slabo končal, a situacijo je rešil kdo drug kot Grega Sorčan. Sirk je prišel do strela iz obrata z roba petmetrskega prostora, izjemni vratar pa je odlično reagiral in žogo ulovil. Novo izjemno obrambo je sproduciral v 43. minuti, ko je izjemno ubranil poskus Murašev. Le nekaj trenutkov kasneje pa tudi Sorčanovo mojstrstvo ni bilo dovolj, za ohranitev nedotaknjene mreže. Po podaji iz kota je najvišje skočil Rok Sirk in zadel za 1:0. 

Drugi polčas so se Goričani postavili bolj napadalno in domače potisnili na njihovo polovico, kljub temu pa do priložnosti niso prišli. Igralci Mure so z lahkoto odbijali vse poskuse gostov, da bi prišli do zadetka. Plavo-belim igra ni stekla, saj so delali preveč napak pri oddaji in sprejemu žoge. Na drugi strani tudi Muraši niso blesteli, vendar imeli so zadetek prednosti in ga zelo uspešno branili. Nekaj upanja je vzbudila prekinitev v 75. minuti, ko so plavo-beli izvajali prosti strel na robu kazenskega prostora. Celcer je lepo podal Lipuščku, ki je z glavo meril čez gol, poleg tega pa je bil branilec še v prepovedanem položaju. Nekaj minut kasneje je zelo nevarno zapretil Osuji, ki je z razdalje 20 metrov meril prek vrat. V zadnjih minutah je Gorica poskušala ustvariti pritisk, a ji ni najbolje uspelo, saj so nogometaši delali ogromno napak. V zadnji minuti sodnikovega dodatka je imel Lipušček lepo priložnost za zadetek, a je njegov strel letel naravnost v domačega vratarja. Srečanje se je končalo z rezultatom 1:0, kar pomeni, da bo ND Gorica nazadovalo na lestvici, Mura pa se bo vsaj začasno povzpela na 3. mesto.

Sledi reprezentančni premor, v naslednji prvenstveni tekmi v Novo Gorico prihaja NK Aluminij.

 

Mura – Gorica  1:0 (1:0)

Stadion Fazanerija

Gledalcev: 2000

Sodniki: Alenksandar Matković (glavni sodnik), Tomaž Klančnik (1. pomoč), Aleksandar Kasapović (2. pomoč), Slavko Vinčič (4. sodnik)

Strelci: Sirk (43.)

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Humar (od 68. Gulič), Kolenc (od 82. Džuzdanović), Grudina, Osuji, Kotnik (od 59. Jermol), Smajlagić. Trener: M. Srebrnič.

Mura: Obradović, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara (od 91. Rebernik), Kouter (od 88. Horvat), Karničnik, Sirk (od 84. Maroša). Trener: A. Šimundža

Rumeni karton: Grudina, Curk, Osuji, Smajlagić

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor