Nadaljujemo z NK Aluminij

Nova Gorica, 23.11.2018

Reprezentančni premor je končan. Nogometaši ND Gorica bodo v nedeljo, 25. novembra ob 15.00, odigrali srečanje 17. kroga PLTS. Plavo-beli se bodo v domačemu Športnemu parku pomerili z ekipo Aluminija.

Stanje na lestvici

Tekmeca sta točkovno zelo izenačena, saj ju na lestvici ločuje le ena točka. Goričani jih imajo 22, kar jih uvršča na 4. mesto, Kidričani pa z 21 točkami zasedajo 6. pozicijo.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Edino letošnje medsebojno srečanje se je končalo z najmanj priljubljenim izidom 0:0. V prvem polčasu sta bili ekipi enakovredni, a več priložnosti so imeli rdeče-beli, ki so nekajkrat nevarno zapretili. Tahiraj, Trdina in Muminović niso bili dovolj natančni za razpoloženega vratarja Gorice, ki je bil nesporni junak prvega dela tekme. Na drugi strani je nevarno poizkusil le Kolenc, a je njegov strel po posredovanju Janžekoviča končal za golom. V drugem polčasu se je moral Sorčan, po poskusih Horvata in Trdine, ponovno izkazati, da je ohranil mrežo nedotakjeno. Od 70. minute dalje so imeli plavo-beli številčno premoč na igrišču, saj je Muminović prejel drugi rumeni in posledično rdeči karton. Goričani so pritisnili in imeli dve lepi priložnosti za zadetek, a jih niso izkoristili, zato se je srečanje končalo z rezultatom 0:0. 

Trener

Ime in priimek: Oliver Bogatinov 

Starost: 40

Prejšnji klubi: Koper (pomočnik trenerja), NŠ Mura, Hilal (trener v mladinski šoli), NK Olimpija (pomočnik trenerja), FC Koper (vodja nogometne šole), NK Aluminij.

Najvišja točka trenerske kariere: NK Aluminij

Najljubši igralni sistem: 4-3-3

Število tekem na klopi sedanjega kluba: 41

Forma nasprotnika 

Aluminij v obdobju pred reprezentančnim premorom ni blestel, prav tako pa mu ni šlo izjemno slabo. Na zadnjih 4 tekmah je zbral zmago, remi in dva poraza, kar mu je prineslo 4 točke. Proti Domžalam so osvojili točko, kar ni bilo veliko presenečenje, glede na to, da Domžalčani letos ne najdejo pravega ritma. Sledil je obračun z Rudarjem, s katerim so nekoliko presenetljivo izgubili z rezultatom 3:2. Naslednji poraz so doživeli proti razigrani Muri, ki jim je zabila 2 zadetka. Na zadnji tekmi pred premorom so v gosteh premagali Krško in se tako dvignili na 6. mesto prvenstvene lestvice. 

Prejšnja tekma

Proti Krčanom so bili nogometaši Aluminija  zelo podjetni in takoj prevzeli vajeti igre v svoje roke. Že v uvodnih trenitkih srečanja so dvakrat nevarno zapretili, v 10. minuti pa tudi zatresli mrežo gostov z zadetkom Kidriča. V prvem polčasu so prevladovali in poizkušali povišati vodstvo, a jim ni uspelo. Igralci Krškega so v drugem delu igre uspeli umiriti Kidričane in v 68. minuti so prek Vukušića dosegli izenačujoči zadetek. Isti igralec je bil ponovno nevaren v 77. minuti, a je bil nenatančen. Kazen je sledila 2 minuti kasneje, ko je Tahiraj izkoristil napako domače obrambe in popeljal svojo ekipo v vodstvo. Končni izid srečanja 1:3 je v 89. minuti postavil Grgič. 

Ključni igralec pri nasprotniku

Kot ključnega igralca smo v ekipi Aluminija  prepoznali Francesca Tahiraja. Nogometaš vezne linije, ki je precej ofenzivne narave je zelo pomemben pri kreaciji napadov rdeče-belih. Zelo rad se vključuje v napadalne akcije, v katerih je zelo nevaren, saj ima odličen strel in pregled nad igro. Italijan je v letošnji sezoni v začetni enajsterici začel 14 od 16 tekem in si priigral dobro statistiko, saj je zbral 5 zadetkov in 3 asistence. Na prvi medsebojni tekmi so imeli Goričani z njim precej težav, zato bodo morali tokrat nanj bolj paziti. 

Vroči igralec pri nasprotniku

Oznako "vroči igralec" smo tokrat pripeli Roku Kidriču. Napadalec Aluminija uživa veliko zaupanje Oliverja Bogatinova, saj ga je 14-krat postavil v začetno enajsterico, izpustil pa je le srečanje z Gorico. Na zadnjih 6 tekmah je zabil 4 zadetke in s tem močno opozoril nase. Je tip igralca, ki se zna ob pravem času postaviti na pravo mesto, zato je zelo neugoden za pokrivanje. Branilci mu ne smejo pustiti veliko prostora, še posebej ob prekinitvah, saj ga odlikuje dober skok in igra z glavo. 

Vroči igralec pri ND Gorica

Goričani so pred reprezentančnim premorom zapadli v manjšo rezultatsko krizo, a veliko svetlo točko je predstavljal Semir Smajlagić, ki je dobro izkoristil odsotnost Filipovića. Na treh tekmeh je dosegel 3 gole in priigral enajstmetrovko ter Srebrniču pokazal, da lahko nanj resno računa. Domači strateg bo imel težko nalogo, ko se bo odločal, katerega centralnega napadalca umestiti v začetno postavo.  

Medsebojne tekme 

Prvenstvenih dvobojev obravnavanih ekip ni na pretek, odigrali sta namreč le 13 medsebojnih tekem. Veliko bolj uspešni so plavo-beli, ki so zbrali 9 zmag, 2 neodločena izida in 2 poraza. Zanimivo je, da Goričani v novogoriškem Špornem parku Kidričanom še nikoli niso oddali niti ene točke, saj so na 6 prvenstvenih obračunih prav tolikokrat zmagali. 

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

Po poškodbi še vedno okrevata Marinič in Jogan, zaradi 4 rumenih kartonov bo srečanje izpustil Rok Grudina, ostali fantje pa so pripravljeni za igranje. V kader se po odsluženi kazni vrača napadalec Andrija Filipović.

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Damir Skomina, s strani mu bosta pomagala Manuel Vidali in Adis Habibović, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Rade Obrenović. 

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet TV 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor