Težave so se začele stopnjevati

Nova Gorica, 26.11.2018

Goričanom se proti Aluminiju ni izšlo, saj so tekmo izgubili z rezultatom 0:1. Svoje poglede na srečanje in trenutno stanje je podal branilec Žiga Lipušček.

Po premoru so plavo-beli ciljali na zmago, a jim ni uspelo. Lipušček meni, da so bile za poraz ključnega pomena zapravljene priložnosti in slab drugi del obračuna:"Tekmo smo začeli dobro. Bili smo agresivni, imeli posest in tudi dve lepi situaciji za gol, ki jih na žalost nismo izkoristili, nato pa so se začele težave stopnjevati. V drugem polčasu smo pokazali premalo želje in mislim, da je bilo to ključno."

Tekmo je zaznamovala zgrešena najstrožja kazen Osujija: "Lahko bi debatirali, ali je bila zapravljena enajstmetrovka ključni trenutek tekme. Verjetno bi se potek srečanja spremenil, če bi zadeli, a tega ne moremo vedeti. Ko pogledamo nazaj, so se gostje po obrambi Janžekoviča psihično dvignili, mi pa padli in ni se nam uspelo pobrati."

Mladi centralni branilec se zaveda, da bodo morali nekaj stvari spremeniti: "Popraviti bo treba predvsem našo miselnost. Letos smo že pokazali, česa smo sposobni in da se lahko borimo za višja mesta. Pomembno je, da ne povzročamo panike, ampak trdo treniramo in že v naslednjem krogu na tekmi s Krškim pokažemo, kako na igrišču izgleda prava Gorica."

Besedilo: Kristjan Pahor