Zadnja gostujoča tekma bo odigrana v Krškem

Nova Gorica, 30.11.2018

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 1. decembra ob 19.15, odigrali srečanje 18. kroga Prve lige TS. Plavo-beli se bodo na Stadionu Matije Gubca pomerili z ekipo Krškega.

Stanje na lestvici

Gorica je nekaj časa uspešno branila 3. mesto na prvenstveni lestvici, v zadnjem obdobju pa se je znašla v rezultatski krizi in padla na 7. pozicijo. Ekipa Krškega v letošnji sezoni ne najde prave forme, zato zaseda zadnje mesto. V preteklem reprezentančnem premoru pa je, sedaj že bivšega trenerja Alena Ščulca nadomestil dosedanji pomočnik Radovan Karanović.

Medsebojni obračuni v aktualni sezoni

Ko sta se ekipi pomerili v 9. krogu, so plavo-beli na domačem terenu slavili z rezultatom 1:0. V prvem polčasu so domači prevladovali na igrišču, a si niso znali priigrati prave priložnosti, medtem ko so Krčani, posebno v zaključu prvega dela igre, nekajkrat ogrozili Sorčanova vrata. V uvodu nadaljevanja tekme so ponovno nekajkrat zapretili gosti, vendar niso bili dovolj konkretni za razpoloženega Sorčana. V 65. minuti je zeleno-belim prek Volaša uspelo priti do zadetka, vendar ga je sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil. V 80. minuti so domači izpeljali zelo lep protinapad in zadeli za 1:0. Jermol je Curku poslal žogo v prazen prostor, ta pa je natančno podal Guliču, ki je svoji ekipi prinesel zmago. 

Trener

Ime in priimek: Radovan Karanović

Starost: 50

Prejšnji klubi: NK Maribor (mladinske selekcije)

Najvišja točka trenerske kariere: NK Krško

Število tekem na klopi sedanjega kluba: 1

Forma nasprotnika 

Krško je v slabem rezultatskem nizu, saj so na zadnjih 5 tekmah osvojili le 3 točke. Prejemajo preveč golov, poleg tega pa imajo težave tudi pri doseganju zadetkov, zato težko prihajajo do pozitivnih izidov. Dosedanji slabi rezultati so privedli do spremembe na trenerskem položaju, saj se je Krško razšlo z Alenom Ščulcem. Do konca leta bo ekipo vodil dosedanji pomočnik Radovan Karanović. Po oktobrskem porazu s Celjem, so presenetljivo zmagali Muro, ki je veljala za favorita. Razburljivo in z zadetki bogato srečanje s Triglavom so končali sklonjenih glav, saj je bil končni rezultat 4:3 v korist Kranjčanov. Sledila sta še dva poraza, in sicer z Aluminijem in Mariborom. Krško z 12 točkami zaseda zadnje mesto na prvenstveni lestvici in je v slabem rezultatskem nizu, zato je trenutno idealen nasprotnik za Gorico, da se ponovno vrne na zmagovita pota. 

Prejšnja tekma nasprotnika

Krčani so v prejšnjem krogu izgubili proti ekipi Maribora. Nogometaši v vijoličnih dresih so prevladovali na terenu, a si zares lepih priložnosti niso ustvarili. Nekajkrat so poskušali s strelom proti vratom, vendar Zalokarja niso močno ogrožali. Na drugi strani so imeli igralci Krškega le eno obetavno situacijo, ko je Vukušić sam stekel proti vratom domačih, a Šuler ga je dohitel in mu izbil žogo. V drugem polčasu so začeli Mariborčani stopnjevati pritisk, kar se jim je obrestovalo v 63. minuti, ko jih je Zahović popeljal v vodstvo. Le 2 minuti kasneje je rezultat povišal Tavares, končni izid pa je postavil Pihler. 

Ključni igralec pri nasprotniku

Kot ključnega smo v ekipi Krškega ponovno prepoznali Marca Da Silvo. Francoski vezni igralec je letos pozimi prestopil iz ekipe Valenciennes B, v preteklosti pa je igral v elitni francoski nogometni ligi. Da Silva ima odličen pregled nad igro, ki se dopolnjuje z njegovimi natančnimi dolgimi podajami, zato mu nasprotniki ne smejo pustiti veliko prostora. Svoj zelo dober udarec je letos nekajkrat že demonstriral, med drugim tudi proti Muri, ko je mojstrsko izkoristil prosti strel. Nanj morajo biti igralci vezne linije in tudi branilci vselej zelo pozorni, saj je pogosto nevaren. Skrbi za ustvarjanje napadalnih akcij ekipe Krškega, zato bo zelo pomembno, da bodo Goričani Francoza znali zaustaviti. 

Vroči igralec pri nasprotniku

Krško trenutno nima igralca, ki bi ga lahko označili kot vročega, k temu je najverjetneje prispeval njihov slab rezultatski niz. Seveda pa to ne pomeni, da v svoji ekipi nimajo nogometašev, ki znajo zelo nevarno ogroziti nasprotnikova vrata. Zimzeleni Dalibor Volaš je v konici napada pomembno orožje Krčanov. Napadalec ima veliko izkušenj z igranjem na najvišjem slovenskem nivoju, njegova kvaliteta pa nikoli ni bila vprašljiva. Poleg njega je zelo nevaren tudi že omenjeni Marco Da Silva, ki je prvi strelec ekipe. 

Vroči igralec pri ND Gorica

Podobno kot pri ekipi Krškega, tudi v taboru plavo-belih težko najdemo igralca, ki bi ga lahko označili kot vročega. Trenutno je najbližje omenjeni oznaki Grega Sorčan, čeprav je v zadnjem obdobju prejel precej zadetkov. Skozi celotno sezono kaže konstantno odlično formo in izjemne obrambe. Svojim soigralcem je v veliko pomoč, saj se zavedajo, da imajo na golu zelo kvalitetnega vratarja, ki je sposoben prikazati obrambe, za katere nihče ne bo znal pojasniti, kako jih je izvedel. 

Medsebojne tekme 

Tekmeca sta v 1. SNL odigrala 13 medsebojnih obračunov. Uspešnejša je Gorica, ki je zbrala 7 zmag, 2 neodločena izida in 4 poraze. Na Stadionu Matije Gubca se srečanje še nikoli ni končalo brez zmagovalca, zato se lahko nadejamo vsaj enega zadetka. 

Spisek poškodovanih in kaznovanih pri ND Gorica

Pri Gorici se spisek poškodovanih ni spremenil, torej na njemu ostajata Marinič in Jogan. Oba že opravljata treninge, bližje vrnitvi pa je Jogan, ki vadi že zelo intenzivno. 

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Rade Obrenović, s strani mu bosta pomagala Jure Praprotnik in Tomislav Pospeh, vlogo 4. sodnika pa bo opravljal Dejan Balažič. 

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali na programu Planet TV 2. 

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor