Tudi iz Krškega praznih rok

Nova Gorica, 01.12.2018

Negativna serija se nadaljuje. Nogometaši ND Gorica so v soboto, 1. decembra, odigrali obračun 18. kroga PLTS. Na Stadionu Matije Gubca so z rezultatom 1:0 izgubili proti ekipi Krškega.

Miran Srebrnič si je tokrat zamislil igralni sistem 4-2-3-1 z Filipovičem v konici napada in Guličem ter Osujijem na krilnih položajih. V uvodnih minutah so Goričani povsem prevladovali na igrišču, Krško pa je imelo ogromno težav pri grajenju igre. Čeprav so imeli pobudo na igrišču, si plavo-beli niso uspeli priigrati nobene resne priložnosti, vsaj na začetku tekme. Razmerje moči se je po 10 minutah srečanja izenačilo, saj so Krčani uspeli nekoliko izničiti goriško prevlado. Obe ekipi sta delali preveč napak v fazi izgradnje napada, zato smo spremljali precej neatraktivno predstavo. Na prvo priložnost so gledalci čakali vse do 24. minute, ko je s prostega strela zapretil Osuji, a njegov strel je poletel mimo vrat. Veliko bolj nevarno je bilo 4 minute kasneje, ko je Filipović preigral domačega vratarja, nato pa je streljal mimo gola. Po zapravljeni priložnosti so Goričani ponovno prevzeli pobudo na igrišču in začeli pritiskati proti Zalokarjevim vratom. Hrvaški napadalec v plavo-belem dresu je bil ponovno nevaren v 39. minuti, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, a bil je malenkost nenatančen. Domači so izpeljali nekaj polprotinadapov, a niso niti enkrat uspeli ogroziti goriškega vratarja. Prvi polčas se je zaključil brez večjih pretresov. Prevladovali so gostujoči nogometaši in si ustvarili nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Na drugi strani so bili Krčani večino časa v podrejenem položaju, zato niso bili nevarni. 

Drugi del obračuna se je začel v stilu prvega, saj je Gorica prevladovala na terenu, Krčani pa niso uspeli razviti svoje igre. Plavo-beli v nadaljevanju niso uspeli unovčiti višje posesti žoge. Delali so preveč napak pri oddaji in sprejemu žoge, da bi prihajali do priložnosti. 

Monotonost je v 68. minuti prekinil Vukušić, ki je prejel lepo podajo v kazenski prostor in močno sprožil proti vratom, a z izjemno obrambo se je izkazal Sorčan. Krško se je po svoji prvi priložnosti na tekmi opogumilo in stopilo višje na igrišču ter nekoliko pritisnilo na plavo-belo obrambno linijo. Goričani so se uspešno branili in Krčanom niso pustili, da bi prihajali do obetavnih situacij. Otopelost plavo-belih je bila kaznovana v 89. minuti, ko je Dalibor Volaš po podaji iz kota zadel za 1:0. Vrtnice so v zadnjih minutah pritisnile in poskušale doseči izenačujoči zadetek, a jim ni uspelo. 

Vse prej kot atraktivno srečanje se je končalo z rezultatom 1:0. Varovanci Mirana Srebrniča so bili kaznovani za trenutek nepazljivosti, kljub temu da so bili Krčani, z izjemo ene priložnosti, celoten obračun popolnoma nenevarni. 

Zadnja prvenstvena tekma v letošnjem koledarskem letu nogometaše Gorice čaka v soboto, ko v domači Športni park prihaja ljubljanska Olimpija.

 

Krško – Gorica  1:0 (0:0)

Stadion Matije Gubca

Gledalcev: 250

Sodniki: Rade Obrenović (glavni sodnik), Jure Praprotnik (1. pomoč), Tomislav Pospeh (2. pomoč), Dejan Balažič (4. sodnik)

Strelci: Volaš (89.)

ND Gorica: Sorčan, Curk, Tomiček, Lipušček, Celcer, Grudina, Kolenc (od 83. Humar), Osuji, Kotnik, Filipović, Gulič (od 84. Džuzdanović). Trener: M. Srebrnič.

Krško: Zalokar, Ristovski (od 77. Sokler), Srećković (od 72. Kovačič), Zakrajšek, Brekalo (od 53. Kuliniš), Volaš, Vukušić, Volarič. Trener: R. Karanović

Rumeni karton: Lipušček, Filipović, Osuji; Vukušić, Zakrajšek, Da Silva, Perić, Kovačič. 

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor