Brez preobrata v nadaljevanju

Nova Gorica, 08.12.2018

Zadnje srečanje jesenskega dela prvenstva se je v Športnem parku proti ekipi Olimpije zaključilo s porazom. Goričani so izgubili z rezultatom 1:3.

Domači strateg Miran Srebrnič se je tokrat odločil za taktično postavitev 4-2-3-1 z Bužinelom in Guličem na krilnih položajih. Srečanje se je začelo obetavno za plavo-bele, saj se je že v 1. minuti sam pred vratarjem znašel Filipović, a Vidmar je bil uspešnejši in mreža se ni zatresla. Goričani so bili v uvodnih minutah boljši nasprotnik, a stanje na terenu se je po desetih minutah tekme stabiliziralo. V 15. minuti je sodnik Ponis pokazal na belo točko v korist Olimpije. Vombergar jo je izkoristil in postavil rezultat 0:1. Takoj po prehodu v vodstvo so imeli gostje priložnost za povišanje rezultata, ko se je Savič sam znašel pred Sorčanom, a slednji se je izkazal in preprečil drugi zadetek zmajev. Nogometaši Olimpije so postajali vse podjetnejši in začeli so izvajati pritisk na domačo zadnjo linijo. Nanizali so nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, a pri zaključkih niso bili dovolj zbrani. Stari nogometni rek "kdor ga ne da, ga dobi" se je ponovno izkazal za resničnega v 44. minuti, ko je sodnik po prekršku Vidmarja nad Filipovićem dosodil enajstmetrovko v domačo korist. Odgovornost je prevzel Uroš Celcer, ki je s strelom pod prečko premagal Olimpijinega vratarja in postavil končni rezultat prvega polčasa 1:1.

Drugi del tekme so boljše začeli Goričani, ki so takoj zapretili prek Filipovića, čigar strel je poletel čez gol. Gostje so nato prevzeli nadzor na terenu in plavo-beli so se bili prisiljeni pomakniti na svojo polovico. V 53. minuti je svoje znanje na ogled postavil Sorčan, ki je z izjemno parado ubranil strel Kapuna. Nekaj trenutkov kasneje je neodločen rezultat po poskusu Zarifovića rešila vratnica. Zadetek, ki je visel v zraku, je padel v 57. minuti, ko se je Savić znašel sam v kazenskem prostoru in z glavo poslal žogo v mrežo. Goričani so odgovorili 10 minut kasneje, ko se je Filipović po podaji Grudine znašel sam pred Vidmarjem, a strel domačega napadalca je Olimpijin vratar ubranil. Gostje so več igrali in si ustvarjali obetavne situacije, medtem ko so plavo-beli poskušali s hitrimi protinapadi. V 76. minuti domača obramba ni bila zbrana, Vombergar pa je to izkoristil. Napadalec v zelenem dresu je najvišje skočil in žogo z glavo poslal v mrežo. Po tretjem zadetku Olimpije je postalo jasno, da bodo vse točke potovale v prestolnico. Zmaji so si mirno podajali žogo na sredini igrišča, in tako popolnoma umirili tekmo. Nogometaši Gorice niso uspeli izvesti zaključnega pritiska na gostujoča vrata, zato so zeleni z lahkoto ohranili priigrano prednost. 

Srečanje se je končalo z rezultatom 1:3, kar pomeni, da ND Gorica jesenski del z 22 točkami končuje na 7. mestu. 

 

Gorica – Olimpija  1:3 (1:1)

Gledalcev: 1000

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Roberto Ponis (glavni sodnik), Matej Žunič (1. pomoč), Manuel Vidali (2. pomoč), Davor Brezar (4. sodnik), Dragoslav Perić (5. sodnik), David Šmajc (6. sodnik).

Strelci: Celcer (44.); Vombergar (16., 76.), Savić (57.)

ND Gorica: Sorčan, Curk, Celcer, Lipušček, Tomiček, Grudina, Kolenc, Bužinel (od 65. M. Kavčič), Kotnik, Gulič (od 73. Džuzdanović), Filipović (od 79. Smajlagić). Trener: M. Srebrnič.

Olimpija: Vidmar, Štiglec, Zarifović (od 60. Valenčič), Maksimenko, Boakye, Kapun, Tomić, Savić (od 87. Boateng), Lupeta (od 70. Črnic), Suljić, Vombergar. Trener: Z. Barišić

Rumeni kartonI: Filipović, Kotnik; Suljić, Tomić

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor