Miran Srebrnič o Olimpiji

Nova Gorica, 09.12.2018

Nogometaši ND Gorica so v novogoriškem Športnem parku izgubili z Olimpijo, in jesenski del prvenstva zaključujejo na 7. mestu. Svoje poglede na tekmo in dosedanji del sezone je podal Miran Srebrnič.

Domači strateg pravi, da so prvi del tekme odigrali zelo dobro, drugi pa se jim ni izšel po načrtih: "V prvi polčas smo štartali z veliko energije in mislim, da so fantje dali svoj maksimum.  Pripravili smo si nekaj priložnosti, a jih na žalost nismo izkoristili. V drugem polčasu nismo uspeli ponoviti predstave iz prvega, pa čeprav smo bili bolj kompaktni."

Drugi in tretji gol so nogometaši Gorice prejeli po nasprotnikovem strelu z glavo. Srebrnič meni, da se takšne stvari nebi smele ponavljati: "Zadetke smo, z izjemo prvega, prejeli iz podobnih akcij, torej po predložkih s strani, ker slabo ocenjujemo situacije. Poleg golov, je imela Olimpija tudi nekaj priložnosti, do katerih so prišli na tak način. Morali bomo vložiti veliko dela, da bomo v prihodnje v tovrstnih situacijah boljše odreagirali."

Kot točko preloma v dosedanjem delu sezone trener plavo-belih izpostavlja pokalno srečanje z Muro: "Po pokalni tekmi z Muro je šla forma, in tudi rezultati ekipe navzdol. Prehitro smo začeli delati paniko in med igralci, ki so zelo mladi, se je ustvarila negativna atmosfera, ki ni prinesla nič dobrega."

Previsoka pričakovanja imajo včasih negativen učinek: "Jesenski del smo zaključili s serijo slabih rezultatov, kar zagotovo ni v redu. Mogoče smo prvenstvo začeli celo predobro in se je potem od ekipe pričakovalo preveč. Moštvo ima potencial, a bo potrebno vložiti ogromno dela in imeti tudi nekaj sreče, če želimo končati vsaj na 4. mestu."

 

Besedilo: Kristjan Pahor