Plavo-bela noč 2018

Nova Gorica, 11.12.2018

Pri ND Gorica smo se v ponedeljkovem večeru na gala prireditvi poslovili od leta 2018. 

Prineslo nam je končno 5. mesto v prejšnji sezoni in uvrstitev v polfinale Pokala Slovenije. Nekaj nogometašev je zapustilo goriške vrste, spet drugi so v Novo Gorico prišli. 

Leto 2018 je zaznamovala upokojitev legende kluba, Mirana Burgiča. Napadalec se je odločil, da zaključi svojo igralsko kariero, a kljub temu ostaja v Nogometnem društvu Gorica. Klubu še naprej pomaga, saj ima sedaj vlogo tehničnega koordinatorja. 

V Hotelu & Casinoju Park so se na zaključni večerji zbrali igralci, člani strokovnega štaba, trenerji nogometne šole, uprava kluba, sodelavci in predstavniki sponzorjev. Kot posebna gosta sta se dogodka udeležila tudi najuspešnejši trener Pavel Pinni in najstarejši še aktivni igralec Vitko Uršič, ki je za ND Gorica igral kar 14 sezon. Prireditev je povezoval Marko Lazar, za humoristični vložek pa je poskrbel Blaž Valič.  Zbrane sta nagovorila predsednik kluba Hari Arčon in direktor Sebastjan Komel. Matej Rožič Mavrič je predstavil projekt ''Združujemo šport'' in klubski koledar za prihajajoče leto, nekaj besed je bilo namenjenih tudi novemu zborniku. Igralec leta po izboru soigralcev je tokrat postal Grega Sorčan.

 

Besedilo: Kristjan Pahor