Leban do prve profesionalne pogodbe

Nova Gorica, 06.01.2019

Nogometno društvo Gorica sporoča, da je sklenilo sodelovanje s perspektivnim mladim nogometašem, Žanom Lebanom. 

19-letni krilni napadalec, ki lahko zaigra tudi v konici napada, je podpisal pogodbo do konca meseca maja leta 2021. Ob podpisu je povedal: "Najprej bi se rad zahvalil klubu za zaupanje. Treniram že od 6 leta starosti, in s tem je ves dosedanji trud poplačan. Zavedam se, kaj me čaka, da pridem na želeni nivo, in sicer na nivo prvoligaškega nogometa, vendar se tega izziva zelo veselim.''

187 centimetrov visoki desničar je prvi del letošnje sezone je odigral v 3. SNL pri bližnji Adrii iz Mirna, kjer je na 13 tekmah dosegel 6 zadetkov. Pred nadaljevanjem sezone je dejal: "Vsako ponujeno priložnost bi rad maksimalno izkoristil. Vselej bom dal vse od sebe, da upravičim zaupanje vodstva, trenerjev in soigralcev. Postopoma pa si želim z dobrimi predstavami izboriti mesto v začetni ekipi."

Leban je otrok Gorice, saj je celotno nogometno šolo opravil v plavo-belem dresu, z izjemo polletne avanture v Biljah. Veseli ga dejstvo, da ND Gorica ponuja priložnost domačim fantom: "Zelo pozitivno je, da se klub obrača na svojo nogometno šolo in računa na doma vzgojene igralce, saj s tem pokaže, da se trdo delo izplača. V mlajših selekcijah se dela zavzeto, trenerji so odlični, vodstvo kluba pa prav tako dela zelo dobro."

 

Besedilo: Kristjan Pahor