Matija Kavčič podaljšal zvestobo!

Nova Gorica, 08.01.2019

ND Gorica in Matija Kavčič sta pred nadaljevanjem drugega dela prvenstva poskrbela za podaljšanje sodelovanja.

Kavčič, ki je svoj premierni prvenstveni nastop v plavo-belem zabeležil na gostujoči tekmi 10. kroga z ljubljansko Olimpijo, je pogodbo, ki bi se iztekla ob koncu sezone, podaljšal do 31.5.2021.

Mladi levi bočni branilec je svojo nogometno pot začel v Tolminu, dres Gorice je prvič oblekel pri štirinajstih. Po uspešno oddelanem mladinskem stažu v Novi Gorici je 2 sezoni kot posojeni nogometaš plavo-belih nastopal za drugoligaša iz Brd, polnopravni član Goričanov pa je od začetka aktualne sezone.

Ob podaljšanju pogodbe je dejal: “Podpisa dve in pol letne pogodbe sem zelo vesel, kajti gre za dokaz, da mi klub zaupa, in hkrati verjame vame, pomembno pa je tudi to, da se v klubu počutim odlično.”

Pravi, da se trudi izkoristiti vsako ponujeno priložnost: "Gre za mojo prvo prvoligaško sezono, in vsekakor je glavna razlika v samem tempu igre, ki je seveda precej višji, kot v drugi ligi. Prvenstveni debi je bil glede na nasprotnika precej zahteven (Olimpija v gosteh), v naslednjih tekmah pa je bilo vse lažje. Vesel sem vsake ponujene priložnosti, in nadejam se, da jih bo v nadaljevanju še več.”

Komentiral je tudi menjavo na trenerskem stolčku: "Spremembe so v nogometu nekaj normalnega in vsakdanjega, zato se na zahteve novega trenerja že privajamo. Dokazovanje je v športu prisotno vsakodnevno, tako trenerjem, kot tudi igralcem ter na koncu še samemu sebi. Sedaj je potrebno oddelati priprave na najvišjem možnem nivoju, in si s trdim ter zavzetim delom postopoma izboriti svoje mesto v moštvu."

 

Besedilo: Kristjan Pahor