Bašić s pogledom na uvodni teden priprav

Nova Gorica, 14.01.2019

Za nogometaši ND Gorica je prvi teden priprav na drugi del sezone. Dosedanji potek treningov in načrte za prihodnost je komentiral glavni trener, Nermin Bašić. 

"Zelo sem zadovoljen z odnosom, delom na treningu, disciplino in tudi z zavzetostjo. Od prvega dne dalje se posvečamo taktiki, tehniki in kondiciji, saj ne želimo imeti treningov, ki so posvečeni zgolj določeni stvari. Imamo sicer nekaj poškodb že od samega začetka (Grudina) ampak to sprotno rešujemo. Ostali fantje so zdravi, delajo kot je potrebno in so vedno boljši," je sprva povedal Bašić.

V enem tednu si je ustvaril osnovno mnenje o moštvu. Pri igralcih vidi še veliko prostora za napredek: "Po sedmih dneh dobiš nekakšno predstavo, kaj moštvo zmore in kaj ne. Za nogomet, ki ga želim gojiti, bo potrebno še nekaj časa in tudi kakšen nov obraz, ki bo zasedbi dodal neko novo dimenzijo. Lahko povem, da gre za moštvo, ki lahko še ogromno napreduje, se veliko nauči, saj so fantje mladi, si želijo napredka in skozi vse naslednje tedne in treninge so lahko samo še boljši.”

V prihodnjih dneh bo več poudarka posvetil fizični pripravljenosti, za vikend pa plavo-bele čaka že prva pripravljalna tekma v mesecu januarju: "Moje priprave so malce posebne. Delo temelji na igri z žogo, v prihajajočem tednu pa bomo v primerjavi s preteklim nekaj več časa preživeli tudi v telovadnici in fitnesu. Kar se tiče intenzivnosti dela bomo ostali na enakem nivoju. Začetek je za nami, zato bomo s tempom nadaljevali na polno.''

''Najbolj pomembno je, da od prvega dne dalje igralcem postopoma prenašam svojo filozofijo igre in zahteve na igrišču. Treninge bomo seveda nadgradili z nekaj manjšimi zahtevami, tako da bomo že na sobotni tekmi z Osijekom kar se da dobro pripravljeni. Srečanje želimo odigrati, kot je treba ker zame vsaka pripravljalna tekma šteje, saj vselej želim videti nekaj novega, se nekaj naučiti, narediti dobro analizo in nato začeti pogosteje razmišljati v smeri napadalnega nogometa.”

 

Besedilo: Kristjan Pahor