Hrvaški prvoligaš uspešnejši

Nova Gorica, 19.01.2019

Za nogometaši Gorice je prva pripravljalna preizkušnja. Plavo-beli se iz Rovinja, kjer je priložnost za igro dobilo 25 igralcev, vračajo s porazom. 

Na tekmo niso odpotovali Sorčan (reprezentanca), T. Kavčič (bolezen), Grudina, Jogan in Marinič (vsi lažja poškodba), so pa zato na spisku Nermina Bašića bili kar štirje člani mladinske selekcije, in sicer Amadej Marinič, Kristjan Cvijanović, Goran Trivunović in Angel Stratorski.

Srečanje s hrvaškim prvoligašem je v prijetnih vremenskih razmerah bolje odprla ekipa Osijeka, ki je nevarno zapretila že v 2. minuti tekme, ko je Likar zaustavil strel Marića. Odgovor Gorice je sledil le 3 minute kasneje. Filipović je močno sprožil iz razdalje, vendar se vratar Malenica ni pustil presenetiti. Prvi zadetek je padel v 7. minuti. Mirko Marić je bil uspešen po podaji iz kota. Isti nogometaš je bil suveren tudi v 18. minuti, saj je za povišanje prednosti poskrbel s strelom iz najstrožje kazni. Sledil je dvojni poizkus Gorice, vendar Osuji in Smajlagić nista bila dovolj natančna.

V nadaljevanje dvoboja sta moštvi krenili s povsem spremenjenima enajstericama, uvod pa je tudi tokrat pripadel Osijeku. V razmaku 5 minut so varovanci Zorana Zekića dosegli kar 3 zadetke. Najprej je lastno mrežo z glavo zatresel Jani Curk, na 4:0 je s ''škarjicami'' povišal Stjepan Radeljić, 2 minuti kasneje je nov zadetek po hitrem protinapadu dosegel Marko Dugandžić. Sledila sta poizkusa Guliča in Bužinela, ki pa nista obrodila sadov. Za končni rezultat je z močnim strelom iz razdalje poskrbel novinec v vrstah Osijeka, Laszlo Kleinheisler.

Plavo-bele nova preizkušnja čaka v soboto, 26.1., ko v domači Športni park prihaja Roltek iz Doba. Srečanje bo odigrano ob 14. uri.

 

NK Osijek : ND Gorica 6:0 (2:0)

Prizorišče: Rovinj (HRV)

Gl. sodnik: Marin Vidulin (HRV)

Strelci: Marić 7’, 18’ (p), Curk (ag) 51’, Radeljić 54’, Dugandžić 56’, Kleinheisler 75’

NK Osijek: Malenica, Škorić, Tomelin, Grgić, Janža, Pušić, Bočkaj, Pilj, Boban, Henty, Marić. 

V nadaljevanju: Santini, Radeljić, Bagadur, Šutalo, Marin, Lončar, Ćavar, Kleinheisler, Lopa, Talys i Dugandžić. Trener: Zoran Zekić

ND Gorica: Likar, Hodžić, Tomiček, Lipušček, Celcer, Oršolić, Kolenc, Kotnik, Osuji, Filipović, Smajlagić.

V drugem polčasu so zaigrali še: Bičić, Curk, Stratorski, A.Marinič, M.Kavčič, Cvijanović, Matič, Jermol, Humar, Leban, Bužinel, Gulič, Džuzdanović, Trivunović. Trener: Nermin Bašić

 

Spored preostalih pripravljalnih tekem:

26. januar, NK Roltek Dob, v Novi Gorici, ob 14.00

2. februar, NK Rudar Velenje, v Umagu, ob 15.00

6. februar, GNK Dinamo ll (HRV), v Umagu

7. februar, ND Bilje, v Biljah

9. februar, FK Javor Ivanjica (SRB), v Umagu

16. februar, NK Jadran Dekani, v Dekanih

 

Besedilo: Kristjan Pahor